U Neumu održana manifestacija 'Dani Mediterana 2020.'

Datum objave: 09.08.2020   Broj čitanja: 513
U Neumu je održana prodajno-izložbena manifestacija poljoprivrednih dobara “Dani Mediterana Neum 2020.”
U Neumu održana manifestacija 'Dani Mediterana 2020.'

 


Prilika je to domaćim poljoprivrednicima predstaviti svoje proizvode, no i pridonijeti turističkoj ponudi ove općine na Jadranskom moru.

 

Riječ je trodnevnoj manifestaciji poljoprivredno-turističkog karaktera čiji je organizator Općina Neum, prenosi Fedralna TV. Tim povodom, uz samu bh obalu Jadranskog mora postavljeni su štandovi na kojima se mogu pronaći poljoprivredni proizvodi specifični za južni dio države, ali i oni iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine i iz regije.

 

"Dani Mediterana se organiziraju po treći put. Međunarodnog su karaktera. Imamo izlagače iz Crne Gore, Hrvatske i cijele Bosne i Herceghovine. Poseban naglasak je na naše domaće proizvođače i ove dijelove Hercegovine gdje su mediteranski proizvodi i mediteranska kuhinja", kazao je Božo Mustapić, član organizacionog odbora manifestacije.

 

Ovaj događaj za cilj ima bolje prezentiranje poljoprivrednih proizvođača i preradivača, te stvaranje ambijenta za razvoj agroturizma, odnosno spajanje lokalnih proizvođača s domaćim i stranim turistima.

 

"Ja sam prijatno iznenađena brojem ljudi koji su u Neumu. Zaista mi je drago što im možemo prezentirati turizam Bosne i Hercegovine. Došla sam sa sokom od malina, koji je domaći proizvod, od maline koja je rasla u našoj državi, uzgajana i pretvorena u sok", dodala je Božana Savić, proizvođačica sa Pala.

 

"Utisci su jako dobri. Imamo dobru posjećenost mještana i gostiju, turista. Prezadovoljni smo što se tiče prodaje, degustacije naših proizvoda ali i ostalih izalagača", zaključio je proizvođač iz Visokog Semir Babić.

 

"Dani Mediterana" završavaju večeras, a organizatori već upućuju novi poziv zainteresiranim za izlaganje i prodaju svojih proizvoda na sajmu u Neumu koji će, vjeruju, iduće godine biti u znatno većem obimu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio