I Gruđani na prvoj mladoj misi u Brestovskom nakon 44 godine

Datum objave: 10.08.2020   Broj čitanja: 943
Veliki događaj za župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Brestovskom pokraj Kiseljaka. Nakon 44 godine, u župi je slavljena mlada misa.
I Gruđani na prvoj mladoj misi u Brestovskom nakon 44 godine

 

Posljednji put ova župna zajednica mladomisnike fra Pavu Vujicu i vlč. Marinka Grubešića imala je davne 1976 godine. Jedan od njih, fra Pavo Vujica među mnoštvom svećenika Kreševskog dekanata, ali i drugih župa iz cijele BiH, od Gornje i Donje Tramošnice, Orašja, Gruda, Osove kod Žepča do Travnika, uveličao je mladu misu prvog slavljenika iz župe nakon više od četiri desetljeća, fra Stjepana Lukaševića.

 

Zbog epidemije koronavirusa, slavlje je bilo nešto skromnije od planiranog, ali zato ponosa na licima svih okupljenih nije nedostajalo, piše Večernji list. Ponosni su najprije bili Đina i Mato Lukašević te Goran i Mihael, mladomisnikovi roditelji i braća, crkveni kum fra Marko Lovrić, svjetovni, ujedno i fra Stjepanov kršteni kum Slavko Lovrić, fra Ilija Jurić, župnik župe Brestovsko, sestre klarise koje su slavlje pratila unutar zidina Samostana ispred kojeg je misa održana, odgajatelji u vjeri i brojna fra Stjepanova subraća, među kojima i trojica mladomisnika fra Nikola Neimarević iz Guče Gore pokraj Travnika, Stjepan Antolović iz Osove pokraj Žepča i Lovro Šimić iz Gruda koji su nedavno proslavili svoju mlade mise, časne sestre ali i svi članovi župne zajednice u Brestovskom kao i Orašju gdje je mladomisnik bio na službi kao đakon. Svatko od njih, duhovno ili na drugi način dao je doprinos u pripremama za veliki događaj te hrabrio fra Stjepana na njegovu putu dugom 12 godina, školovanja i priprema za svećenički poziv.


„Evo nak 12 godina školavanja, molitve i duhovnih priprema dočekao sam ovaj kako za mene tako i za cijeli ovaj kraj veliki događaj. Srce mi jer puno radosti i sreće jer onaj koji me pozvao k sebi, dao mi je snage ustrajati u namjeri da postanem svećenik“, kazao nam je mladomisnik fra Stjepan Lukašević. Dobrodošlicu novom članu Franjevačke provincije Bosne Srebrene kao i Vrhbosanske nadbiskupije prije svih poželio je fra Ilija Jurić, župnik župe Rođenja BDM u Brestovskom, u kojoj je fra Stjepan rastao i sazrijevao te iz koje je krenuo na put sazrijevanja u vjeri.
 
 
Večernji list
 
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio