MAJKA PREMINULE PORODILJE: Laž je da te je samo korona ubila

Datum objave: 14.08.2020   Broj čitanja: 1521
U izolatoriju Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS) na Podhrastovima, u nedjelju, 9. kolovoza, preminula je 37-godišnja Sarajka Belma Šoljanin.
MAJKA PREMINULE PORODILJE: Laž je da te je samo korona ubila

 

Ravnateljica Instituta za majku i dijete i filantropkinja, koja je godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva, dva dana prije smrti rodila je zdravog dječaka.

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, u petak se porodila na Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka Emina koji je negativan na virus.

Smrt Belme u nedjelju je iznenadila bh. javnost, a vijest se proširila i regijom, prenosi Radiosarajevo.ba.

Ovo je prvi slučaj u BiH da je od posljedica novog soja koronavirusa život izgubila porodilja. Sličan slučaj zabilježen je nedavno u Srbiji.

Iza Belme su ostali suprug Armin i dvije kćerkice Lamija i Ajša, koji se također pozitivni na koronavirus i nalaze se u kućnoj izolaciji te maleni Emin.

Nakon objava da je Belma preminula od koronavirusa, na društvenoj mreži pojavio se komentar njene majke koja demantira da je Belma preminula od COVID-19.

“Ovo je komentar majke pokojne Belme! Ja kad neki dan rekoh da mi je nelogično da je samo od korone, zdravstvena radnica Kliničkog centra me napala u privatnoj poruci i poželjela mi od srca da se zarazim pa da vidim kaže kako je. Jer se sve ovo kaže i događa radi nas teoretičara zavjera! I da se razumijemo itekako vjerujem da virus postoji i itekako pazim sebe i sve oko sebe od same sebe. Nisam neodgovorna a eto pojedoh go*no jer dadoh mišljenje zbog instikta nekog svog! Pokojna Belma je bila pozitivna i bila je bolesna, ali tek tako, tek tako… evo majka potvrdi! Nju nazad ništa i nitko vratiti neće niti može!” – napisala je Belmina prijateljica i poslala komentar majke, piše Crna hronika.

“Belma moja, tugo moja. Ne mogu da vjerujem da sam te tako lako izgubila. Laž, čista laž je da si imala koronu. Ubili su te drugi jer nisu imali vremena za tebe. Samo želim da stignu suze naše da osjete bol na svojoj debeloj koži”, napisala je Elmira Veljagić na društvenoj mreži Facebook.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio