U Jadranu snimljena grdosija duga 15 ILI VIŠE METARA

Datum objave: 19.08.2020   Broj čitanja: 417
Institut Plavi svijet locirao je kita u utorak u južnom dijelu kanala kod Ražanca u Velebitskom kanalu.
U Jadranu snimljena grdosija duga 15 ILI VIŠE METARA

 

Institut Plavi svijet na svom je Facebook profilu objavio fotografija velikog kita koji već danima pliva Velebitskim kanalom.

- Zahvaljujući dojavama mnogih od vas koji ste nam se pridružili u potrazi za kitom, zadovoljno možemo zaključiti da smo ga nakon cijelog jutra potrage drugi dan pronašli kod Starigrada-Paklenice! Na žalost vrijeme nam nije bilo naklonjeno kao što možete vidjeti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U slijedećoj minuti dali smo petama vjetra uz sijevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vridilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno ali vridilo je.
Kit kojeg smo vidjeli odrasla je životinja, pretpostavljamo duga 15-tak ili više metara.

 

- Fizičko stanje nismo uspjeli provjeriti jer smo bili s njim previše kratko no na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno. Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja no vrijeme je loše a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjevljujemo, ali u najskorije vrijeme pokušat ćemo sažeti sve vaše dojave, fotografije, snimke i objaviti ih zajedno s našima, stoji u Facebook objavi.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio