BAŠKA VODA je šampion ljeta

Datum objave: 22.08.2020   Broj čitanja: 852
Baška Voda šampion je Turističke patrole Večernjeg lista 2020. godine, po svemu posebne, teške i komplicirane, nikad izazovnije za hrvatski turizam.
BAŠKA VODA je šampion ljeta

 

Patrolirali smo od istarskog Novigrada do Cavtata na jugu, razgovarali s brojnim turističkim radnicima, profesionalcima koji se odreda svojski trude spasiti turističku sezonu obilježenu dezinficijensima, zaštitnim maskama i otkazivanjima zabavnih sadržaja te turistima za koje smo se uvjerili kako se kod nas osjećaju sigurno, mnogi i sigurnije nego u domovini, kada je opasnost od zaraze koronavirusom u pitanju. Da nije tako, vjerojatno ne bi ni došli.

 

Patrola živi i putuje od 1975.

 

Večernjakovi reporteri od 1975. godine ocjenjuju turističke destinacije, a ove smo godine smo među 29 jadranskih odredišta neke uvrstili i po prvi put želeći otkriti široj javnosti još uvijek nepoznate bisere na našoj obali. Osim toga, uz uređenost mjesta, plaže, smještajne kapacitete, ugostiteljsku ponudu, kulturne, zabavne i sportske sadržaje te, naravno, gostoljubivost domaćina, veću pozornost nego ranije posvetili smo zdravstvenoj skrbi.

 

Baška Voda, po našoj ocjeni, iza sebe je ostavila jaki Cavtat, Mali Lošinj i Opatiju, ali i veliko pozitivno iznenađenje ove koronasezone – Pakoštane.

 

– Pobijedili smo? To je izvanredno! Drago mi je da je netko prepoznao naš trud i zalaganje kao i sve ovo što smo napravili posljednjih godina. Osobito mi je drago što smo nagradu Turističke patrole Večernjeg lista dobili u ovoj godini koja je iznimno teška, kada se borimo s nevidljivim koronaneprijateljem. Mi smo se za ovu sezonu, unatoč svim ograničenjima, temeljito pripremili. Postigli jako dobre rezultate, zadovoljni smo, a kada su zadovoljni domaćini, zadovoljni su i gosti – komentirao je Joško Roščić, načelnik Općine Baška Voda vijest o prvom mjestu u Večernjakovoj Turističkoj patroli.

 

Bašku Vodu ocijenili smo najboljom zbog ulaganja u uređenje mjesta, plaža, šetnica i luke, održavanja čistoće, zdravstvene skrbi kao i zbog odlične posjećenosti u ovoj kriznoj sezoni u koju su ušli spremni. Zbog zanimanja domaćih gostiju dodajmo i to da su cijene ovog ljeta u Baškoj Vodi niže nego lani. Apartmani se mogu pronaći i po 20% nižim cijenama, parking je upola jeftiniji, a smanjila se cijena i ležaljki na plaži. U kolovozu ostvaruju 80% prošlogodišnjih turističkih rezultata. Srpanj i lipanj također su im bili bolji od državnog prosjeka.

 

Iako se u mjestu koje broji oko 2000 ljudi odmaralo oko 10.000 gostiju, u Baškoj Vodi gužve nismo zatekli. Plaže, među kojima je i njihova daleko poznata Nikolina, koja je proglašena za jednu od 10 najljepših u Europi, sustavno se uređuju i proširuju. Sezonu su dočekali i s novim plažama i novim šetnicama, uredili su palme na rivi, ogradili ih kamenom.

 

O mjestu je pjevao i Oliver

 

Baška Voda okružena je prekrasnim šljunčanim plažama, sve su opremljene tuševima, kabinama i svim ostalim plažnim sadržajima. Nije ni čudo što su tijekom desetljeća postali omiljeno odredište za obitelji s djecom. Smještajni kapaciteti su im veliki, mogu se pohvaliti nizom hotela, ali i velikim brojem apartmana i kuća za odmor. Uveden je red u prometu, gužvi i zastoja nema. Biokovo koje im se izdiže iznad mjesta mamac je i za avanturiste, planinare, bicikliste. Najveći iskorak Baška Voda napravila je u nautičkom turizmu. Rezultati su im odlični, očekuju čak i porast u odnosu na 2019. godinu. Proširili su luku, dobili su nove vezove na oko 150 metara, uredili su parking, podignuli standard ponude. Popunjenost im je maksimalna.

 

– Kada je počela koronakriza, mi nismo stali, to smo vrijeme iskoristili i najžešće počeli raditi na marketingu. U tome smo uspjeli – kaže Marin Beroš, direktor Turističko-sportske luke Baška Voda u sklopu kojega djeluje i restoran Puntina. Inače, ugostiteljska ponuda u Baškoj Vodi je izvrsna, restorani, pizzerije, fast foodovi i kafići na svakom su koraku. Na kraju ne možemo ne završiti bezvremenskim šlagerom:

 

“U Bašku Vodu da ljubin te ja, U Bašku Vodu da sunce mi sja!”, pjevao je nezaboravni Oliver, a krenete li tragom njegova hita, nećete pogriješiti. Ljeto još uvijek traje. Baška Voda vas čeka.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio