Cikotić pozdravlja dolazak migranata u BiH! - Umjesto turista oni troše i kupuju!

Datum objave: 22.08.2020   Broj čitanja: 399
''Imate povećanu potrošnju mnogih dobara zbog prisustva migranata koji kupuju, troše.“
Cikotić pozdravlja dolazak migranata u BiH! - Umjesto turista oni troše i kupuju!

 

Ja sam čuo mnoge zanimljive i seksi ideje o tome da migrante treba vratiti u zemlje porijekla međutim da biste to uradili treba vam puno pretpostavki“, kazao je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić u intervjuu za Face televiziju.

 

Cikotić je otišao i korak dalje i kazao da BiH ima „vlastitih sredstava i mogućnosti da se nosi sa upravljanjem tom krizom“ iako je BiH već tri godine nezaobilazna na migrantskoj ruti i stalni su apeli i lokalnih vlasti i institucija da novca i ljudstva nedostaje.

 

„Iz dana u dan postupno ta situacija se popravlja ali ja tu ne očekujem nikakve spektakularne efekte u narednih dvije sedmice ili dva tri mjeseca, ali do zime očekujem znatno bolju kontrolu.“

 

Govoreći o situaciji sa migrantskom krizom na području USK Cikotić je kazao da razumije stanovništvo da su im neka prava ugrožena, ali da postoji i neki pozitivni aspekt prisustva migranata.

 

„Imate reduciran turizam ili neke poslove na jednoj strani, ali imate povećanu potrošnju mnogih dobara zbog prisustva migranata koji kupuju, troše.“

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Gr22.08.2020 20:37 sati
    Da, trose zrak i vodu
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio