LANIN SLUČAJ PREUZIMA VJEŠTAK KOJI TVRDI DA SE UBILA! RIBAR OGORČEN JER JE 'POSTAO OSUMNJIČEN'

Datum objave: 30.08.2020   Broj čitanja: 1598
Nakon što su bh. stručnjaci došli do zida u istrazi, rasvjetljavanje slučaja Lane Bijedić iz Mostara preuzeo je John Clark, forenzički vještak za patologiju Sveučilišta u Glasgowu kojeg je Haaški sud angažirao za vještačenja ekshumacija masovnih grobnica u okolici Srebrenice, potvrđeno je za Klix.ba.
LANIN SLUČAJ PREUZIMA VJEŠTAK KOJI TVRDI DA SE UBILA! RIBAR OGORČEN JER JE 'POSTAO OSUMNJIČEN'

 

Izvor iz policije Zapadnohercegovačke županije nam kaže kako su svi nalazi i dokazni materijali prevedeni na engleski jezik i da da će svjetski stručnjak uskoro donijeti svoj stručni nalaz i konačno rasvijetliti slučaj smrti mlade Mostarke koji je potresao čitavu regiju.

"Na osnovu nalaza koje je vidio, Clark je odamah kazao da se radi o samoubojstvu,u a ne o svirepom ubojstvu kojim se Tužiteljstvo ZHŽ-a vodilo tijekom istrage na osnovu obdukcijskog nalaza koji su imali nakon tragičnog događaja“, kaže izvor za Klix. Mnogima je ta Clarkova teza smiješna jer većina stvari je upućivala na ubojstvo mlade djevojke.

Da se ponovno pregledavaju dokazni materijali u ovom slučaju potvrdio je i sam tužitelj u ZHŽ-u Josip Aničić, koji priznaje da je ovo jedan od najkompliciranijih slučajeva.

Podsjeća da su obdukcijski nalazi nakon tragične smrti mlade Mostarke ukazivali na to da se radi o ubojstvu. Ali obdukcijski nalaz se doveo u sumnju na osnovu brojnih dokaznih materijala i izjava svjedoka.

Da je cijeli slučaj od početka istrage išao u krivom smjeru smatra i ribar koji je kobne nedjelje 6. listopada prošle godine pronašao tijelo Lane Bijedić u rijeci Sudenčici ispod vijadukta autoceste A1 koji vodi prema Bijači.

On tvrdi da je od pronalaska tijela mrtve djevojke proživio pakao i neviđenu sramotu koju su mu pričinili istražni organi.

"Veće neugodnosti nisam doživio u životu. Ispitivanja, pretresanje kuća, praktički sam ja ispao osumnjičen, jer sam je slučajno naišao kad sam išao loviti ribu i prijavio policiji pronalazak tijela“, kaže nam ribar.

Pričajući o teškim trenucima koji su stigmatizirali njegovu obitelj kaže kako je njegova kuća u izgradnji u blizini mjesta nesreće, te da su policajaci poput kauboja dočekali njegovog sina, da su im uzimani brisevi, te da su na kraju krajeva još oni bili osumnjičeni.

Lana Bijedić iz Mostara je kobne nedjelje 6. listopada 2019. godine trebala otputovati u Sarajevo gdje je upisala fakultet. Desetog listpada po želji majke je sahranjena u Beogradu, a majka se iz Mostara ubrzo preselila u glavni grad Srbije.

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio