Messi ostaje u Barci, poznato je i zašto

Datum objave: 04.09.2020   Broj čitanja: 281
Marca smatra da se Messi predomislio zbog Barceloninog nefleksibilnog stava oko raskida ugovora..
Messi ostaje u Barci, poznato je i zašto

 

Marca u kasnim satima s četvrtka na petak donosi informaciju da je u četvrtak navečer okončan sastanak Jorgea Messija (Leovog oca i zastupnika) i Josepa Marie Bartomeua, Barceloninog predsjednika.

 

Epilog - Lionel Messi ostaje Barcelonin igrač još (najmanje) jednu sezonu, prenosi Index.hr.

 

U raspravama su sudjelovali i odvjetnici Messijeve obitelji koji su, čini se, odigrali ključnu ulogu i uspjeli kroz duge i iscrpne razgovore objasniti Leu i Jorgeu da naprasni bijeg iz kluba nije najidealnija solucija za sve uključene strane.

 

Marca smatra da se Messi predomislio zbog Barceloninog nefleksibilnog stava oko raskida ugovora i općenito njegove prodaje po cijeni od 700 milijuna eura koliko glasi igračeva izlazna klauzula.

 

Također, jedan od važnijih razloga leži u tome što Argentinac ne želi u lošem stilu i na ružan način napustiti klub u kojem je već 20 godina.

 

Da bi napustio Barcelonu morao bi na sud s klubom, a to nikako ne želi. Pritom, odvjetnici su mu objasnili kako bi takva situacija potencijalno mogla omesti i zainteresirane poput Manchester Cityja i PSG-a.

 

Englezi i Francuzi su imali plan - Messi je trebao elegantno napustiti Barcelonu, bez ikakvih sudskih procesa. Nakon toga postao bi slobodan igrač i put do njega bio bi lak.

 

Barcelona, jasno, nije mogla to dozvoliti i sada se Messi predomišlja.

 

Bartomeu mu je, dodaje Marca, ponudio produženje ugovora do 2022. godine po uvjetima o kojim se raspravljalo prije nekoliko mjeseci, ali uz izlaznu klauzulu manju od trenutačnih 700 milijuna eura ako tada poželi otići iz Katalonije.

 

Inače, šuškanje oko preokreta u Messijevom slučaju prvi je u eter plasirao Martin Arevalo, novinar televizije TyC.

 

On je također prvi otkrio da je Messi burofaxom prije dva tjedna od Barcelone zatražio da ga besplatno pusti iz kluba, a sada ima novu ekskluzivu: "Leo ozbiljno razmatra da ostane u Barceloni do idućeg ljeta i onda je u velikom stilu napusti bez odštete po isteku ugovora. Postoji 90 posto šanse da će Messi ostati u Barceloni."

 

Ova vijest došla je četiri sata po završetku sastanka između Barceloninog predsjednika Josepa Marie Bartomeua te klupskog direktora Javiera Bordasa s jedne te Jorgea i Rodriga Messija te odvjetnika Jorgea Pecourta s druge strane, na kojem prema izjavama sudionika nije postignut nikakav dogovor.

 

Potom su šanse oko Messijevog ostanka u Barceloni rapidno počele rasti, toliko da je i Marca krenula vjerovati u to.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio