GRUDE: VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE!

Datum objave: 05.09.2020   Broj čitanja: 1180
Osnovna škola Ruđera Boškovića u Grudama izdala je priopćenje za roditelje čija djeca od ponedjeljka kreću u školu.
GRUDE: VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE!

 

Priopćenje putem portala Grude.com donosimo u cijelosti:

 

OBAVIJEST ZA RODITELJE
Osnovna škola Ruđer Bošković Grude


Dragi roditelji, obraćamo vam se kao učitelji vaše i naše djece, kao osobe koje su također zdravstveno pogođene kao i svi vi. Dakle, u ovome smo svi zajedno. Nitko od nas nije kriv za novonastalu situaciju te svu energiju trebamo usmjeriti na pružanje podrške jedno drugima, poticanje empatije i razumijevanja poštivanja određenih pravila. Pravila su donesena radi očuvanja zdravlja naše djece i svih nas. Vi, roditelji ste važna karika i zajedničkim snagama ćemo se izboriti sa svime što nas očekuje.


Smjernice Zavoda za javno zdravstvo ŽZH kojih se moramo pridržavati:


- Učenici razredne nastave (1. -5. razred) nisu dužni nositi maske; učenici predmetne nastave (6.-9. razred) maske nose do ulaska u učionicu i prilikom izlaska iz učionice, u razredu ne nose masku (sva djeca s kroničnim tegobama respiratornog trakta - potvrđeno od strane liječnika - bez obzira na dob, nisu dužni nositi respiratornu masku.).


- Kako bi škola ispunila svoj primarni cilj, a to je obrazovanje i odgoj moramo zajednički voditi brigu o našoj djeci. Vaš zadatak je djetetu izmjeriti temperaturu i popuniti obrazac za dane kad dijete ide u školu, a mi ćemo dati sve od sebe da bude sigurno dok je u školi.


- U slučaju pojave simptoma bolesti kod učenika tijekom boravka u školi, pozvat će se roditelj, s tim da će dijete, kao i do sada, roditelja sačekati u prisustvu odrasle osobe. U slučaju da dijete dobije simptome bolesti kod kuće obavijestiti razrednika i dijete ne slati u školu.


- Djeca koja zdravstveno spadaju u rizičnu populaciju (imunokompromitirana djeca) nisu dužna pohađati redovnu nastavu u školi o čemu se treba obavijestiti Uprava škole i donijeti medicinska dokumentacija


- U skladu s propisanim smjernicama roditelj dijete dovodi do ulaznih vrata škole (ako je potrebno) poštujući pri tom propisane mjere (roditelji su prilikom čekanja dužni nositi respiratornu masku i držati propisanu distancu)


- O planu ulaska i izlaskaučenika bit ćete obaviješteni od vašeg razrednog učitelja/razrednika


- Struktura dana: školski sat traje 40 minuta, nastava će se odvijati po utvrđenom rasporedu i u skladu s Nastavnim planom i programom; veliki odmor traje 10 minuta i provodi se u učionici (užinu i piće učenici nose sa sobom); tijekom trajanja nastave učenici napuštaju učionicu uz dozvolu učitelja (npr. radi odlaska u toalet); razredni odjeli se dijele u dvije grupe (ovisno o broju učenika) te će redovitu nastavu pohađati svako drugi dan (više informacija će dobiti od razrednog učitelja/razrednika); nastava tjelesne i zdravstvene kulture se odvija u dvorištu škole dok vrijeme bude dopuštalo i po utvrđenom rasporedu.


- Detaljne upute će biti objavljene na stranicama škole, te će učenici dobiti obavijesti od svojih razrednih učitelja/razrednika.
Molimo vas da svakodnevno razgovarate s djecom o važnosti održavanja osobne higijene i pridržavanja pravila ponašanja.
O bilo kakvoj promjeni bit ćete uredno obaviješteni. Kako bismo izbjegli moguće nesporazume, molimo vas, obratite se vašem učitelju, razredniku, Upravi škole…
Mi smo vam na raspolaganju!


Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Gringo06.09.2020 23:27 sati
    Roditelji zasluzuju vise od medijskog obraćanja odgovornih u sustavu skolstva i zdravstva.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio