Osnovan Nogometni klub Široki Brijeg u Zagrebu

Datum objave: 06.09.2020   Broj čitanja: 358
"Postavite se, momci, u formaciju, samo lagano”, zapovijeda Iko Kožul s rokovnikom ispod miške u kojemu zapisuje poteze, raspored igrača.
Osnovan Nogometni klub Široki Brijeg u Zagrebu

 

Još uvijek uigrava momčad koja je službeno kao Veteranski nogometni klub Široki Brijeg registrirana u srpnju u Zagrebu, ekskluzivno donosi Večernji list. Prolaznici pored centra Nogometnog kluba Špansko sa zanimanjem se okreću prema jednome od pomoćnih terena s umjetnom travom na kojemu nastupa ekipa u plavome protiv markera.

Veza Širokog i Zagreba

“Dodaj, Majiću, on ima dinamit u nogama”, dodaje jedan od promatrača na pripremnome susretu VNK Široki Brijeg, koji ima plave dresove, s momčadi Končara koju su pobijedili s 5:1. Momčad s hercegovačkim genima zaigrat će već sljedećeg tjedna službeno u trećoj jakosnoj ligi veterana Grada Zagreba. 
Inicijativa za osnivanje nogometnog kluba veterana stigla je iz Zavičajne zajednice Široki Brijeg zajedno sa sportskim prijateljima iz Širokog Brijega. Planirali su i ranije krenuti tim smjerom budući da veliki broj igrača, a okupilo ih se sada 25, godinama nastupa na turnirima i igra mali nogomet. 
U biti, sve njih okupila je jedna ideja oko međusobnog povezivanja, prijateljevanja i sporta, ali i održavanja veze između Širokog Brijega i Zagreba. 
Ova momčad je spoj iskustva, mladosti (iako se radi o veteranima), ali i nekadašnjih profesionalaca, prije svih Igora Muse od kojega očekuju da potegne iako nije bio na pripremama, piše Vecernji.ba. Iako su svoje aktivnosti konačno pokrenuli u vremenu korone, ne očekuju da će ih to omesti. 
“Igramo već petnaestak godina zajedno. Ideja se rodila odavno, ali sve to iziskuje obveza u organizaciji. Iskreno očekujem da ćemo napraviti dobar rezultat i u pravome smislu u Zagrebu pokazati pravi duh Širokog Brijega i naših ljudi”, rekao je za Večernjak Kožul.

Brojni donatori

Dodao je kako je, unatoč rezultatu, glavni cilj ipak, kao i kroz rad Zavičajne zajednice Široki Brijeg, promovirati zajedništvo. 
“Klub smo stvorili kroz zajednicu kao rezultat zajedničkoga rada tima. Ništa ne bismo uspjeli bez zajednice”, dodao je Kožul. 
Veliku potporu novosnovanome klubu pružili su brojni donatori, a iz zajednice su pozvali Širokobriježane sa zagrebačkom adresom da se priključe plavome klubu. •

 

Večernji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio