Sada znamo na čemu smo: Izetbegović priznao da želi 'komšiće' svugdje gdje su Hrvati

Datum objave: 10.09.2020   Broj čitanja: 408
Bakir Izetbegović, prvi čovjek Bošnjaka koji se za vrijeme rata skrivao u trezoru svog oca u Sarajevu nastavlja s ratnohuškačkom retorikom i potvrđuje da je svaka nada suživota u ovoj državi izgubljena.
Sada znamo na čemu smo: Izetbegović priznao da želi 'komšiće' svugdje gdje su Hrvati

 

- Nisam bio optimist za Mostar, ali smo uspjeli. Treći entitet Hrvati ne mogu nacrtati ni na karti, a kamoli napraviti - izjavio je između ostalog Bakir Izetbegović u Pressingu na N1.

Poručio je HDZ-u da odustane od naroda, a krene se boriti za građansko. "Dakle, Čović mora prihvatiti odustajanje do mehanizama koji kažu da nećete imati vladu jer je HDZ rekao da neće. Nećete imat sud - jer je rekao HDZ. Ako se tako bude ponašao - samo će sebi štetu napraviti i neće dobiti ništa. Legitimni predstavnici imaju dva prava, jedno proporcionalno da budu predstavljeni, po Ustavu i da brane vitalni nacionalni interes. A ne da rade što sada rade. Ako budem morao birati između Komšića i Čovića, Komšića ću odabarati. Patriota je i radit ću da privučem ljevičarske strane i da SDA napravim bosanskom i građanskom strankom", poručio je Izetbegović.

"Ako Čović nastavi s prijetnjama, suradnjama sa Dodikom, pritiscima, onda će se slučaj Komšić spustiti na druge razine. Učinit ćemo sve da se razbiju mehanizmi koji dozvoljavaju ovakve stvari i napravimo normalnu državu", naveo je gost N1 koji je govoreći o normalnoj državi zaboravio da je njegov pokojni otac uveo Mudžahedine koji su Hrvatima odsjecali glave po Srednjoj Bosni u toj normalnoj državi, da je stavio ratnog zločinca Selmu Cikotića za ministra u toj normalnoj državi, da je njegova SDA stvorila teroristički kamp propuštajući migrante bez ikakvih provjera.

Izetbegović je poručio i da se Izborni zakon provlači već desetljeće i da ni od njega nema ništa.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Stina12.09.2020 18:57 sati
    Pa HNS je gori od Komsica i Komsicevaca
  • nesto pametno10.09.2020 23:35 sati
    Turbo folk vjere poslije ovih glupih ratova unistele su dostojanstvo dobrih i pametnih ljudi.
  • Bake10.09.2020 11:20 sati
    HNS bi zaista trebao složiti svoje redove i tako nastupati svigdje gdje su hrvati, inače imamo crni scenarij..
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio