Filmsko ubojstvo Dragana Ristića Čađe! Čekale su ga dvije skupine atentatora

Datum objave: 13.09.2020   Broj čitanja: 890
Dragana Ristića Čađu (61), ugostitelja i kuma aktera dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji", Željka Rutovića, koji je ubijen u četvrtak u blizini svoje kuće u naselju Kaluđerica, navodno su čekale dvije ekipe atentatora.
Filmsko ubojstvo Dragana Ristića Čađe! Čekale su ga dvije skupine atentatora

 

Prema informacijama "Kurira", sumnja se da je u zločinu, koji je do detalja bio isplaniran, sudjelovalo više osoba.

Napadač je oko 8.15 sati presreo Audi kojim je Ristić krenuo na posao, izazvao manji sudar, a potom, kada je Ristić izašao iz auta, hladnokrvno pucao u njega, pogodivši ga u glavu.

- Prvi rezultati istrage ukazuju da je zločin bio isplaniran do posljednjeg detalja, a da su počinitelji imali i rezervni plan. Sumnja se da su dvije ekipe egzekutora u četvrtak ujutro čekale da Ristić izađe iz kuće. Prva je bila u blizini, u sivom Passatu, koji je kasnije pronađen zapaljen. Drugo vozilo bilo je parkirano na kraju Ulice proleterskih brigada, koja izlazi na Smederevski put. Istražitelji vjeruju da je moguće da je drugi ubojica bio u ovom automobilu i da je trebalo dovršiti posao ako plan krene po zlu - otkriva izvor "Kurira".

Prema njegovim riječima, vjeruje se da su organizatori ubojstva znali da se na izlasku iz strme ulice na glavni, Smederevski put, Ristić bar nakratko mora zaustaviti i da bi im se i tu mogla ukazati prilika da ubiju ugostitelja ako "prva ekipa ne završi posao".

 
- Po načinu izvršenja, nema sumnje da je riječ o planiranoj, profesionalnoj likvidaciji u mafijaškom stilu. Korišten je prigušivač, auto je zapaljen, mjesto na kojem je izvršen zločin pažljivo je odabrano jer nije pokriveno kamerama - objašnjava izvor i dodaje da nema sumnje da je žrtva praćena neko vrijeme.

Policija pokušava utvrditi i motiv zločina, prenosi Avaz.

- Saslušani članovi porodice izjavili su da Ristiću, koji je bio vlasnik diskoteke "Hram" u Kaluđerici, kao i zakupac restorana "Košuta" na Košutnjaku, nije prijećeno. Istraga se vodi u više pravaca.Provjerava se je li surovo ubojstvo vezano za posao kojim se bavio, kao i je li se nekome zamjerio. Provjerava se i je li po izlasku iz zatvora probleme ili prijetnje imao njegov najstariji sin - dodaje izvor i podsjeća da je najstariji Ristićev sin bio osuđen na 10 godina zatvora zbog sudjelovanja u dvostrukom ubojstvu iz 2008.

Od aktera iz filma "Vidimo se u čitulji" još su živi Kristijan Golubović, Željko Rutović, Srđan Kačavenda, Ljubomir Manojlović Buca, Nenad Branković Nena, Predrag Vladušić i Dragan Nikolić Gagi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio