Policija potvrdila: Potukli se BBB i Škripari, uhićene 22 osobe

Datum objave: 13.09.2020   Broj čitanja: 1218
Brzom i odlučnom intervencijom službenika Policijske uprave (PU) Široki Brijeg, Specijalne policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH spriječen je incident većih razmjera.
Policija potvrdila: Potukli se BBB i Škripari, uhićene 22 osobe

 

Naime, dana 12.9.2020 godine oko 22:10 sati, službenici PU Široki Brijeg došli su do saznanja da se u dijelu grada, na lokalitetu Brijeg, okupila veća skupina nepoznatih osoba, od kojih je dio s kapuljačama na glavama, a za koje su postojala saznanja da je riječ o navijačima GNK Dinamo, pripadnicima navijačke skupine 'Bad Blue Boys', koji su došli u Široki Brijeg s namjerom da izazovu fizički sukob s navijačima NK Široki Brijeg, pripadnicima navijačke skupine 'Škripari'.

Odmah potom na navedeni lokalitet upućen je veći broj policijskih službenika uniformirane i kriminalističke policije PU Široki Brijeg i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, a ubrzo potom i Specijalna policija MUP-a ŽZH. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su veću skupinu mlađih muških osoba s drvenim letvama i kamenjem u rukama. Policijski službenici istima su izdali zapovijed da odlože letve i kamenje i pođu s njima nakon čega je dio pripadnika skupine pobjegao u obližnju šumu.

Ukupno 22 osobe, od kojih 19 državljana Republike Hrvatske i tri državljanina BiH, postupile su po zapovijedi te su privedene u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je nad njima izvršena prekršajna obrada nakon koje su im uručeni prekršajni nalozi – za počinjene prekršaje protiv javnog reda i mira (tučnjava, zapriječena novčana kazna od 400 KM) izrečene su im novčane kazne koje su isti odmah i platili, nakon čega su HR državljani u pratnji policije prepraćeni do graničnog prijelaza s RH u mjestu Gorica, a BH državljani pušteni na slobodu.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio