Plenković: Idem na radni susret s Dodikom, razgovarat ćemo o važnim pitanjima

Datum objave: 16.09.2020   Broj čitanja: 254
Premijer Andrej Plenković se obratio novinarima nakon aktualnog prijepodneva u Saboru, u kojem je na trenutku zaiskrilo između njega i nekih zastupnika. Premijer je rekao da ne smatra da je bilo riječ o bilo čemu neuobičajenom.
Plenković:  Idem na radni susret s Dodikom, razgovarat ćemo o važnim pitanjima

 

 - Počela je redovna sjednica Hrvatskog sabora, smisao aktualnog sata je da se razmijene mišljenja i sve što je bilo rečeno je u okvirima prijašnjih rasprava. No, aluzije oporbe koja i mene optužuje za neke kuloarske dealove o tome da smo dobili 22,5 milijarde eura iz Bruxellesa da bismo zauzvrat kupili francuske borbene avione Rafale, o čemu je pričao debitant iz Mosta, onda ta vrsta kavanskih tračeva zaslužuje i odgovor da je to čemer i jad.

Isto važi i za zastupnicu SDP-a koja me optužuje da ću završiti kao Sanader, a ne zna ništa o meni, ni o odnosu sa Sanaderom - rekao je premijer.

Nakon upita novinara o tome da li je trebao biti toliko oštar u odgovorima na pitanja zastupnika, Plenković je kazao:

 - Što vi očekujete? Dođete na aktualni sat i netko po vama baca blato, a vi bi trebali kazati "hvala, baš mi dobro stoji". Ja naprosto ne prihvaćam optužbe za korupciju što zaslužuje instantni odgovor, i to je sve - rekao je Plenković.

Upitan o stavu prema BiH, Plenković je rekao da je on jasan:

Moj stav o BiH je jasan, to je naša prijateljska, susjedna zemlja, koju podupiremo, dajemo podršku i na putu unutarnjih reformi i na putu prema NATO-u.

Premijer je pričao i o dolasku Milorada Dodika u Zagreb:

 - Predsjednik Republike mi je u Varaždinu kazao da će doći, on je dugo iskazivao želju da dođe i da se sastanemo. Radni susret, bez nekakve velike drame. Možemo razgovarati o čemu god hoćemo - rekao je Plenković, dodavši da će razgovarati o trasi autoceste i drugim važnim pitanjima.

 - Moramo voditi određeni dijalog kako bismo rješavali operativne teme kojih ima. Ako se radi trasa autoceste koja bi rušila kuće Hrvata koji tamo žive, onda je moje da kao hrvatski premijer nazovem gospodina Dodika i pitam može li ta trasa ići nekim drugim putem - rekao je Plenković.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio