Uhićenja u S. Mostu! Fahrudinu Radončiću ukradena pobjeda na izborima 2014.

Datum objave: 16.09.2020   Broj čitanja: 306
Mnogi se pitaju kakav bi bio tijek povijesti da je kod Bošnjaka 2014. godine pobijedio Fahrudin Radončić za člana Predsjedništva BiH.
Uhićenja u S. Mostu! Fahrudinu Radončiću ukradena pobjeda na izborima 2014.

 

Radončić je osvojio 201.454 glasa, a Bakir Izetbegović 247.235 glasova.

Međutim, već se tad smatralo da je prvi čovjek SDA pokrao glasove u borbi za prvog Bošnjaka.

Sada su zbog toga u tijeku uhićenja u Sanskom Mostu. Pretresena su tri objekta zbog slučaja izbornih krađa, a koje je još 2018. godine prijavio Muhamed Zekotić, blizak Asimu Kamberu koji je pao u akciji zbog Zekotića koji je ispričao kako se dogovaraju izborni rezultati.

S izbornim krađama se prvi put upoznao 2014. godine kada su, prema njegovim riječima, kadrovi SDA i SDP-a u Sanskom Mostu dogovarali omjer u kojem će biti dopisivani glasovi.

- Asim Kamber me tada poslao da nazočim sastanku na kojem su SDP i SDA dogovorili omjer dopisivanja glasova. SDP je tražio omjer 60-40 posto u korist SDA na svim razinama, međutim to ovaj iz SDA nije dozvolio rekao je 'ne znam ja šta ste vi sebi zamslili, ali najviše što možete dobiti je 70-30 za županijsku razinu, a za sve ostale razine 80-20 posto da se dopisuje u korist SDA. Ali ono glavno moraju se rušiti glasovi Fahrudina Radončića, tu su se složili bez problema, dakle da se prave nevažeći listići - priča Zekotić.

Na kraju je, prema njegovim riječima jedan od njih ustao da telefonira, vratio se i dogovor koji je predložen je bio prihvaćen.

- Tada sam se šokirao, mi ovamo u medijima jedni na druge, gori zemlja, a za stolom se dogovara zajednička krađa SDP-a i SDA - kaže Zekotić i tvrdi da je još tada počeo sa dokumentiranjem izbornih krađa.

SIPA je jutros pretresla stanove i prostorije Fazira Vukalića, Asima Kambera, SDA-ovog federalnog zastupnika u Parlamentu i Mireli Husić koje je tajnica SDA Sanskog Mosta.

Zekotić je 2016. godine svjedočio drugim načinima krađe.

Da je Radončić te 2014. na izborima, mnogi smatraju da se u BiH više ne bi razgovaralo o neriješenim nacionalnim i unutarnjim pitanjima, nego o gospodarstvu i zajedničkoj borbi za bolje sutra.

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio