IMOTSKI - Bacali molotovljeve koktele na kuću u kojoj su bila djeca, uhvaćeni u bjegu

Datum objave: 17.09.2020   Broj čitanja: 446
Dvojica mladića u nedjelju rano ujutro bacila su molotovljeve koktele na kuću u Vinjanima Gornjim. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a njih su ubrzo uhitili te su završili u istražnom zatvoru...
IMOTSKI - Bacali molotovljeve koktele na kuću u kojoj su bila djeca, uhvaćeni u bjegu

 

U istražnom zatvoru završila su dvojica mladića zbog sumanutog bacanja molotovljevih koktela na obiteljsku kuću u Vinjanima Gornjim kojoj je bilo šestero ljudi, a među njima i troje djece.

 

Muškarci u dobi od 26 i 28 godina dogovorili su se ranije što će napraviti te su u nedjelju u 3.20 sati na benzinskoj postaji nabavili zapaljivu tekućinu i izradili molotovljeve koktele. Dok su autom išli do kuće, jedan je vozio, a drugi ih držao pripremljene u krilu.

 

Kad su stigli do kuće, jedan od mladića je bacio molotovljeve koktele na prozor u prizemlju kuće i izazvao požar zbog kojeg je nastala šteta od najmanje 4000 kuna. Srećom, nitko od ukućana nije ozlijeđen.

 

Dok je on to radio, drugi mladić i djevojka (18) u autu su čuvali stražu i pazili da netko ne naiđe. Nakon svog čina pokušali su pobjeći, međutim, spriječio ih je policajac koji živi u blizini. Pozvao je kolege te je trojac ubrzo priveden.

 

Iz državnog odvjetništva ne navodi se zbog čega su se mladići odlučili na bacanje molotovljeva koktela, no prijavljeni su za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Mladići će u istražnom zatvoru biti mjesec dana, dok je djevojka nakon ispitivanja puštena na slobodu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio