Koronavirus kao da je postao impotentan, a efikasno cjepivo možda nikad...

Datum objave: 20.09.2020   Broj čitanja: 549
Znanstvenik Miroslav Radman gostovao je u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u. "Iz nekoga razloga nisam uspio uplašiti samog sebe od korone", rekao je.
Koronavirus kao da je postao impotentan, a efikasno cjepivo možda nikad...

 

"Samoizolacija gdje mogu gledati more i u nebo, nije mi teško pala već mi je dala više slobodnog vremena", kazao je Radman na pitanje kako mu je bilo u samoizolaciji.

"Kao genetičar, s obzirom na biologiju virusa SARS-CoV-2, koji je sličan biologiji virusa HIV-a, neizvjesno je da će doći do efikasnog cjepiva protiv tog virusa", rekao je Radman. "On mutira, mijenja se, samo 4 puta sporije od HIV-a, a ima 4 puta veći genom. HIV virus i koronavirus su vrlo slični. Virus se mora mijenjati da ga ne bi pojeo imuni sustav, a mora se mijenjati toliko da dođe na sam rub genetske provalije, gdje će se samouništiti brojem mutacija koje su potrebne da bi izbjegao imunosustav. Smrtnost je puno manja u drugom valu, kao da je virus postao bezazlen jer je akumulirao previše mutacija tijekom prethodnih nekoliko mjeseci, naglasio je. Kao da je virus impotentan u ovom valu. - U ožujku je porast po danima bio velik pa je išao dolje pa sad opet ide gore, to su slučajevi.. Smrtnost je velika u prvom valu i nestaje u drugom valu. Kao da je virus impotentan u ovom valu", kazao je, prenosi Vecernji.ba.

"Ne bojim se reći nešto drugo, ovo je pogled genetičara, ne imunologa. Taj pogled još nitko nije iznio, pa sam mislio da mi je dužnost da ga iznesem, makar bio u krivu", istaknuo je Radman.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio