Vozači kamiona uložili posljednje atome snage da spase manijaka za volanom

Datum objave: 21.09.2020   Broj čitanja: 1099
U nedjelju je stigla dramatična snimka pretjecanja kod Knina. Crveni automobil je pretjecao kamion i skoro izazvao frontalni sudar. Javio se vozač kamiona kojem je auto jurio ususret
Vozači kamiona uložili posljednje atome snage da spase manijaka za volanom

 

Nakon toga sam morao stati na pet minuta, sabrati se. Uh, svašta mi je prolazilo glavom. Evo, prošlo je više od dva mjeseca, a ja i dalje mislim na to, rekao je za 24sata.hr vozač kamiona koji je sjajnom reakcijom spasio život(e).

Jučer smo dobili dramatičnu snimku koju je snimio vozač automobila na staroj cesti kod Knina iz srpnja ove godine. On je vozio iza šlepera. U jednom trenutku, šleper ispred njega naglo je zakočio i skrenuo skroz desno uz rub. Vozač auta je napravio istu stvar. I zajedno s vozačem šlepera, spasio stvar. Crveni auto nekako se provukao između dva kamiona koje je pretjecao. 

- Išli smo prema Splitu starom cestom 7. srpnja. Ograničenje je bilo 100 km/h, pa smo tako vozili za šleperom. U jednom trenutku kamion je naglo zakočio, a i mi za njim. Između dva šlepera je proletio crveni automobil koji je samo nastavio dalje kao da ničega nije bilo. Pretrnuli smo u sekundi. Vozač kamiona je malo dalje stao od šoka. Odmah smo stali i pitali ga treba li mu pomoć, je li u redu, jer je stao nasred ceste i izašao iz kamiona. Sjeo je pokraj ceste, dali smo mu vode i čekali da se smiri. Samo je ponavljao ‘mogao sam ga ubiti, mogao sam ga ubiti’ - ispričao nam je čitatelj.

Dobili smo i vozača kamiona. Ispričao nam je da je sve bilo 7. srpnja.

- Predosjetio sam što će se dogoditi, jer vidio sam da auto koji pretječe kamion vozi nekih 200, 300 metara uz njega. Počeo sam kočiti. Povukao sam se skroz desno i auto je nekako prošao između mene i drugog kamiona iz suprotnog smjera. Prestrašno - ispričao nam je vozač koji radi za firmu Drniš Commerce i kaže kako se susretao sa svakakvim situacijama, ali mu je ova zaledila krv u žilama.

Nakon svega morao se zaustaviti na pet minuta. Bio je potresen.

-  Baš mi je bilo teško. Ne znam ni danas kako je taj auto uspio proći. Drugi kamion je otišao u drugu stranu, ne znam kako se nije zabio u njegov branik. Nije baš da je bilo puno mjesta. Vozač u autu je mogao zakočiti, ali nije. Uspio je na kraju proći, hvala dragom Bogu da je - dodao je vozač kamiona koji kaže da mu ta slika i danas, više od dva mjeseca nakon nesreće, prolazi kroz glavu.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio