ASSANGE ANALIZIRAO LICE GENERALA PRALJKA PRILIKOM ISPIJANJA OTROVA

Datum objave: 28.09.2020   Broj čitanja: 921
Julian Assange, najpoznatiji svjetski zviždač koji sada sjedi u londonskom zatvoru povjerio je liječniku koji ga je obilazio dok se nalazio u ekvadorskoj ambasadi kako je ‘bingeao’, dakle pasionirano i neprekidno gledao, samoubojstvo generala Slobodana Praljka u sudnici UN-ova suda u Haagu, piše Večernji list.
ASSANGE ANALIZIRAO LICE GENERALA PRALJKA PRILIKOM ISPIJANJA OTROVA

 

Dr. Sondra Crosby to je izjavila na saslušanju o izručenju suosnivača WikiLeaksa. Posvjedočila je i kako je Assange vidljivo propadao i mentalno i fizički od listopada 2017. godine pa do zadnje od njezine ukupno četiri posjete. Crosbyjeva je inače profesorica medicina na Medicinskom fakultetu u Bostonu.

Pred sudom je izjavila kako je prilikom posjete u veljači 2018. godine Assange po prvi puta iznio razmišljanja o samoubojstvu, odnosno o tome je ozbiljno razmišljao te je u tu svrhu bingeao samoubojstvo Slobodana Praljka na Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Haagu koje se dogodilo par mjeseci ranije. Podsjetimo, nakon što je međunarodni sud potvrdio njegovu presudu na 20 godina zatvora, Praljak je deklarirao svoju nevinost te je iz bočice popio otrov kalijev cijanid srušivši se nakon toga te dva sata kasnije preminuvši u bolnici.


Sve je prikazivano uživo putem internetske stranice suda pa je Assange sve mogao i vidjeti. Liječnici je opisao kako je zaustavljao kadar po kadar te analizirao Praljkovo lice dok si je oduzimao život. Assangeovi odvjetnici tvrde kako bi si on doista mogao pokušati oduzeti život ako mu se odredi izručenje u Sjedinjene Države te da mu je mentalno zdravlje ozbiljno narušeno.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio