Grude.com - studentska preporuka: Jojo Rabbit

Datum objave: 28.09.2020   Broj čitanja: 243
Portal Grude.com donosit će recenziju serija i filmova u suradnji sa studentom Sveučilišta u Mostaru koji za svoju dušu recenzije piše već godinama.
Grude.com - studentska preporuka: Jojo Rabbit

 

Prvi film za koji se odlučio je "Jojo Rabbit".

Studentska preporuka - Jojo Rabbit

Kada je Jojo Rabbit pobijedio Irca, Jokera, Male žene i Dvojicu papa za najbolji adaptirani scenarij i u toj kategoriji osvojio Oscara odmah sam ga uvrstio u popis filmova koje moram pogledati ovoga ljeta. Međutim, korak po korak, niz obveza poremetio mi je planove pa je stigla jesen i tek sada sam uhvatio vremena za gledanje.
Iako počinje na humorističan način, s obzirom na nagradu koju je osvojio, znao sam da će se okolnosti mijenjati, ali da ću na trenutke biti na rubu suza zbog malog "nacista", male "židovke", nacističke "majke" i nacističkog "kapetana", e tome se nisam nadao.

Radnja filma odvija se u nacističkoj Njemačkoj gdje se klinac Jojo pridružuje Hitlerovoj omladini. Na humorističan način uprizoreno je njegovo, kao i ludilo mnoge djece nacističkog režima toga vremena koji su Hitlera smatrali idealom, a njega je u filmu utjelovio upravo redatelj Taika Waititi.

U jednom trenutku Jojo otkriva da njegova majka, koju glumi sjajna Scarlett Johansson, u stanu krije židovsku djevojku Elsu, a ispočetka ratom ostrašćeni dječak ispranog mozga postaje njen najbolji prijatelj i zaštitnik. Kako će se priča dalje razvijati, to morate sami vidjeti, no kao što sam rekao, emocija neće nedostajati.

Redatelj Waititi na nevjerojatan način uspio je u jedno spojiti komediju i tragediju napravivši vrhunsku dramu koja slavi život. Film je pokazao vrijednost prijateljstva i sve ono što ga čini. Unatoč patnjama kroz koje glavni akteri moraju proći, sve se na kraju svede na radost življenja.

Na kraju filma obratite pozornost na kapetana Klenzendorfa, šefa kampa Hitlerove mladeži, a kojeg glumi Sam Rockwell i potez koji vraća nadu u dobro u zlim vremenima i potvrđuje da uvijek postoje oni koji se mogu izdignuti iznad svakoga zla u svojim redovima.


Pogledajte trailer:Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio