Poruka PRAVAŠA: Gradonačelnik Mostara bit će Hrvat!

Datum objave: 01.10.2020   Broj čitanja: 306
Hrvatska stranka prava (HSP) će se boriti svim snagama i neće dopustiti novu manipulaciju koju priprema Socijaldemokratska partija (SDP) na predstojećim mostarskim izborima.
Poruka PRAVAŠA: Gradonačelnik Mostara bit će Hrvat!

 

Izjava prvog čovjeka SDP Nermina Nikšića kako oni žele „razbiti koncept dva Mostara nakon kojeg bi slijedila podjela BiH na tri dijela“ u potpunosti je neistina i propaganda. Istina je da se SDP dogovorio sa Strankom demokratske akcije (SDA) da oni ne daju listu za gradsko područje Mostar Jug a SDA za gradsko područje Mostar Zapad. Računica im je da bošnjački kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara ima veću šansu na Jugu iz SDA nego na Zapadu. Glavna matematika i „bitka svih bitaka za Mostar“ je kako skupiti 18 ruku za gradonačelnika Mostara iz SDA. Upravo ovim dogovorom SDP dijeli Mostar na hrvatski i bošnjački grad. Priča o Izbornom zakonu u BiH i trećem entitetu nema nikakve veze sa ovom igrom i izbornim manipulacijama koje se dogovaraju po Sarajevu i žele provesti u Mostaru.


Kada je u pitanju Izborni zakon u BiH, od njega korist ima jedino SDA, jer je upravo ta stranka dobila dva člana Predsjedništva BiH a ne Bošnjaci. U tome im direktno pomaže SDP što se vidi na slučaju grada Mostara ali i Demokratska fronta (DF) koja mirno gleda kako im ministrica vanjskih poslova Bisera Turković vrši registraciju dopisnih glasova po europskim veleposlanstvima upravo za Mostar i koaliciju u kojoj su te stranke. Predsjedništvo BiH ima ingerencije na vanjskim poslovima i Željko Komić, trenutačni član Predsjedništva BiH bi mogao reagirati i vratiti dignitet instituciji u kojoj sjedi, ali razvidno radi isto što i drugi član Predsjedništva BiH iz SDA.


HSP će svojim mandatima u Gradskom vijeću Grada Mostara razbiti plan bošnjačkih stranaka koji se krije iza lažne demokratske SDP, koja direktno radi za SDA i pristaje na sve metode kako bi progurala gradonačelnika Bošnjaka iz SDA. Moramo ih razočarati i upozoriti da im to neće proći i da će gradonačelnik Mostara biti Hrvat, jer će Hrvati izaći na izbore i pošteno dati glas strankama koje Mostar vide kao europski grad a ne monetu za potkusurivanje iz Sarajeva sa friziranim glasovima iz inozemstva.


Nikola Raguž - Predsjednik HSP-a

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio