Počelo je ''spajanje'' Instagrama i Messengera

Datum objave: 01.10.2020   Broj čitanja: 176
Dio korisnika Instagrama dobio je mogućnost razmjene poruka s korisnicima Messengera, a ta bi opcija u budućnosti trebala biti dostupna globalno.
Počelo je ''spajanje'' Instagrama i Messengera

 

Plan o integraciji tri velika servisa s kojim bi se trebalo omogućiti da korisnici Facebooka komuniciraju s korisnicima WhatsAppa ili Instagrama bez potrebe za instaliranjem tih aplikacija, Mark Zuckerberg najavio je još prošle godine. Sada su iz kompanije najavili prvi veliki korak prema toj integraciji te će dio korisnika Instagrama (kojima se pojavi ta mogućnost) moći kontaktirati prijatelje na Messengeru bez potrebe za Facebookovim računom - i obrnuto naravno.

 

Opcija slanja tekstualnih i videoporuka između ovih platformi počela se testirati na određenim tržištima, a iz Facebooka kažu kako će tijekom sljedećih mjeseci biti dostupna globalno, dakle i korisnicima u Hrvatskoj.

 

Prva testiranja, ali u jako malom opsegu krenula su već tijekom ljeta, a sada se polako šire na veći broj korisnika, javlja Zimo.

 

Mogućnost komunikacije između platformi neće biti nametnuta korisnicima, već će oni sami morati pristati na opciju da ih kontaktiraju osobe koje ne koriste istu mrežu kao i oni.

 

S ovim potezom Facebook bi mogao cementirati svoju dominaciju na komunikacijskom tržištu tijekom sljedećih godina, komentirali su na CNN-u naglasivši da će zbog toga u budućnosti biti još teže "razbiti" kompaniju, što mnogi žele zbog njene veličine i prevelikog utjecaja na tržištu.

 

Podsjetimo, i Messenger, Instagram i WhatsApp imaju više od milijardu korisnika.

 

Pored mogućnosti komunikacije s korisnicima druge platforme, korisnici Instagrama koji pristanu na komunikaciju s Messengerom dobit će i neke dodatne opcije poput mogućnosti slanja samouništivih poruka, selfie stickere, novih boja chata, novih mogućnost blokiranja neželjenih poruka itd. O tome kada možemo očekivati širenje integracije i na WhatsApp, iz Facebooka nisu htjeli komentirati. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio