Prijavite se na poticaj za jesenjsku sjetvu

Datum objave: 02.10.2020   Broj čitanja: 226
Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači s područja općine Grude koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava..
Prijavite se na poticaj za jesenjsku sjetvu

 

Na osnovu Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Poticaj za poljoprivredu“ općina Grude u suradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (FMPVŠ), poljoprivrednicima s područja ove općine upućuje: Javni poziv za prikupljanje prijava za poticanje jesenske sjetve u FBIH za 2020. godinu.

 

Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači s područja općine Grude koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i/ili Registar klijenata (RK), a koji su obavili ili planiraju obaviti jesensku sjetvu da izvrše prijavu jesenske sjetve za 2020. godinu.

 

Na temelju pristiglih prijava Općina će sastaviti listu korisnika za sufinanciranje prihvatljivih troškova i listu dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

Prihvatljivi troškovi su troškovi nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za jesensku sjetvu.

 

Dodjela sredstava se odnosi na sufinanciranje prihvatljivih troškova za proizvodnju: pšenice, raži i ječma.

 

Prijave će evidentirati Služba za gospodarstvo, inspekcijski nadzor i civilnu zaštitu općine Grude gdje možete dobiti sve dodatne informacije na broj 039/660-934.

 

Kao dokaz za jesensku sjetvu biti će potrebno priložiti fiskalni račun o izvršenoj kupovini sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava a maksimalni iznos sufinanciranja je 1.000,00 KM po poljoprivrednom proizvođaču.

 

Javni poziv ostaje otvoren do 13.10.2020. godine.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio