Dačić: Komšić kao četnički unuk na temelju muslimanskih glasova zastupa Hrvate

Datum objave: 02.10.2020   Broj čitanja: 377
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je pisanu izjavu koja se nalazi na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova.
Dačić: Komšić kao četnički unuk na temelju muslimanskih glasova zastupa Hrvate

 


"Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje i laže javnost, optužujući me da proklamiram srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH.

Gdje i kad sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BiH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Ali BiH kao države ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamira u programu SDA.

Ne prijeti BiH opasnost od mene, već od tvog lažnog predstavljanja kao Hrvata po mjeri Bošnjaka, zbog čega je i nastala kriza u odnosima sa Hrvatskom. Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu, ni Hrvati u BiH. Možeš samo sa nekog minareta da bljuješ laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BiH.

Komšiću, zapamti, BiH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa lažnim hrvatskim kolovođom, već samo država ravnopravnih naroda, i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka", napisao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić u svojoj pisanoj izjavi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Pametno02.10.2020 23:51 sati
    I ovaj Dačić konačno opametnio
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio