ČERKEZ OTKRIO HOĆE LI SE SKRAĆIVATI RADNO VRIJEME KAFIĆA

Datum objave: 02.10.2020   Broj čitanja: 284
Neke europske zemlje, među kojima je i Hrvatska, odlučile su se za restriktivnije mjere u pogledu skraćivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali kako je za N1 rekao Goran Čerkez, u FBiH do toga neće doći.
ČERKEZ OTKRIO HOĆE LI SE SKRAĆIVATI RADNO VRIJEME KAFIĆA

 

"Mi nećemo slijediti Hrvatsku u tome. Mjere koje su na snazi će od subote biti produžene. Važna izmjena je da će u kazalištima i kinima moći biti do 70 osoba. Razmatramo mjere za jedan sportski događaj, ali to ćemo utvrditi do sutra", kazao je Čerkez.

Noćnim klubovima i dalje nije dozvoljen rad, potvrdio je.

U sustavu obrazovanja neće biti promjena, jer je, prema Čerkezovim riječima, utvrđeno globalno da nema povećanja broja oboljele djece školskog uzrasta od koronavirusa.

"Dolazi do pada obolijevanja, uspjeli smo i uradili dobro i u fazi saniranja ovoga u Hercegovini. Imamo blago povećanje u Posavskoj županiji i Zenici, ali je situacija zadovoljavajuća. Iste mjere i dalje ostaju na snazi, pokušat ćemo da ne uvodimo ništa novo. Iako u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj i drugim zemljama dolazi do skraćivanja broja radnih sati, mi smatramo da to ne treba. Barem ne za narednih 14 dana", kazao je Čerkez.

Poručio je da se BiH, ako se nastavimo ponašati odgovorno, može izboriti s pandemijom bez uvođenja rigoroznijih restrikcija.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio