Petominutna rutina za mnogo bolji radni dan

Datum objave: 03.10.2020   Broj čitanja: 268
Nakon ovakve jutarnje vježbe, sigurno ćete se osjećati mnogo opuštenije..
Petominutna rutina za mnogo bolji radni dan

 

Za uspješan početak radnog dana i obavljanje ove jutarnje rutine potrebno je odvojiti svega nekoliko minuta prije početka radnog vremena u svrhu poboljšanja radne produktivnosti, raspoloženja i, na kraju krajeva, tjelesnog i mentalnog zdravlja.

 

Sve ovo možete učiniti na radnom mjestu, ali ako niste sami u prostoriji već je dijelite s više kolega, potrudite se da dođete na posao nekoliko minuta prije ostalih kako biste imali potrebni mir i tišinu.

 

Prva minuta – Zatvorite oči, očistite glavu od negativnih misli i dovedite se u stanje meditacije. Ugasite mobilni uređaj ili tablet jer su upravo oni najveći krivci dekoncentraciji i osjećaju nelagode.

 

Druga minuta – Koncentrirajte se na disanje. Mnogi zaboravljaju da je upravo pravilno disanje ključ mentalnog zdravlja, jer tako optimalna količina kiseika stiže do mozga, te stvara osjećaj smirenosti i ugodnosti.

 

Treća minuta – Sada kada ste potpuno smireni i koncentrirani, pokušajte na papir napisati (ili nacrtati) radne zadatke za tekući dan. Tako ćete imati bolji uvid u obaveze koje vas očekuju, a ujedno ćete se pobrinuti da ne zakasnite na dogovoreni sastanak ili radni ručak.

 

Četvrta minuta– Nakon što se zapisali ideje i radne obaveze u notes, odvojite bar minut vremena kako bi još jednom sve pregledali i prekontrolirali. Često se dogodi da pri ponovnom pregledu bilješki, uočite da ste slučajno nešto zaboravili da napišete ili ste se možda nečeg sjetili u međuvremenu.

 

Peta minuta – Bacite sve iz ruku, zatvorite oči i provedite posljednji minut ove rutine u tišini i koncentraciji.

 

Nakon ovakve jutarnje vježbe, sigurno ćete se osjećati mnogo opuštenije i spremniji se uhvatiti u koštac s novim radnim izazovima, piše Poslovni dnevnik.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio