'Poslodavac bio uvjeren da ću se prije zaraziti u Hrvatskoj nego u Njemačkoj'

Datum objave: 05.10.2020   Broj čitanja: 361
Brojni Hrvati koji rade i žive u Njemačkoj ovog ljeta bili su u teškoj dvojbi. Nakon što su njemačke vlasti počele stavljati neke županije na svoju crvenu listu, mnogima su se našli u nimalo lakoj dilemie: provesti godišnji u Hrvatskoj i riskirati da se završi u 14-dnevnoj karanteni ili ostati pak u Njemačkoj.
'Poslodavac bio uvjeren da ću se prije zaraziti u Hrvatskoj nego u Njemačkoj'


J.P (54) i njegova supruga R.P. (52) iz Münchena odlučili su ipak otići na godišnji odmor u Hrvatskoj. Kako je 54-godišnjišnjak ispričao za Fenix, poslodavac mu je poslao poruku kako obavezno mora prilikom povratka u Njemačku napraviti test na koronavirus i tek u slučaju negativnog nalaza moźe doći na posao.

– Pokušao sam poslodavcu objasniti kako nismo boravili u županijama označenim visokorizičnim područjem i da nisam imao nikakvih kontakata sa zaraženim osobama, te da nemam nikakvih zdravstvenih problema, međutim poslodavac je inzistirao na koronatestu – kaže J.P.

Po povratku iz Hrvatske, napravio je test na koronavirus koji je bio negativan. Već sljedećeg dana otišao je na posao, a nakon toga dogovoren termin s poreznim savjetnikom. Po dolasku kod savjetnika ispunio je kontakt obrazac u slučaju zaraze koronavirusom i obavio razgovor. Samo 24 sata kasnije dobio je poziv da mora hitno napraviti test na koronavirus jer je bio u kontaktu s osobom zaraženom virusom.

– Kada sam došao u ordinaciju i rekao liječniku da moram napraviti korona test, ovaj me je pogledao i rekao što hoćeš pa prije koji dan si testiran?. Objasnio sam mu kako sam dobio nalog iz “Gesundheitsamta” da napravim korona test jer sam u Münchenu bio u kontaktu sa zaraženom osobom. Zaražena osoba bio je porezni savjetnik – govori J.P. za Fenix.

Na njegovu sreću i drugi nalaz je bio negativan.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio