PRVI PUT U POVIJESTI SVEUČILIŠTA U MOSTARU: REKTOR TOMIĆ OBRATIO SE STUDENTIMA ONLINE

Datum objave: 05.10.2020   Broj čitanja: 592
Prvi put u povijesti Sveučilišta u Mostaru jedan rektor se obratio novim studentima neizravno, tj. online.
PRVI PUT U POVIJESTI SVEUČILIŠTA U MOSTARU: REKTOR TOMIĆ OBRATIO SE STUDENTIMA ONLINE


Obraćanje prof. dr. Zorana Tomića, rektora Sveučilišta u Mostaru prenosimo u cijelosti.

Ništa što je vrijedno ne dolazi na brzinu. Zalaganje, konstantan i marljiv rad jedini je način kako doći do rezultata koji će trajati, ovom mišlju glasovitoga Hamiltona Holta, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić otvorio je novu akademsku 2020/2021. te pozdravio više od 2.000 brucoša na Sveučilištu.

S jedne strane tužni smo što se danas ne možemo vidjeti uživo, ali s druge strane, sretni smo da Sveučilište u Mostaru ide u korak s razvijenim IT tehnologijama i da je spremno odgovoriti na sve izazove, pa i izazov COVID-19 s kojima se suočavaju sva sveučilišta u svijetu, poručio je Tomić.

Podsjetio je kako je Sveučilište tijekom pandemije moralo prekinuti nastavu na klasičan način i pokrenuti sustav nastave na daljinu, no kako je SUM optimalno odgovorio na izazove. Inače, sustav za online učenje upisalo je 11.000 studenata i više od 800 nastavnika, a otvoreno je više od 3.000 virtualnih kolegija. Više od 20.000 obrazovnih materijala je postavljeno u sustav. Između ostalog, napomenuo je kako su svjesni ”važnosti i nezamjenjivosti tradicionalne nastave, praktičnih, laboratorijskih vježbi i praksi.

Stoga, Senat je donio odluku da ti oblici nastave budu prioritet i da se izvode na svim fakultetima u skladu s postojećim epidemiološkim uvjetima. Ponavljam, svi se želimo, vi studenti, mi djelatnici Sveučilišta u Mostaru, što više vratiti nastavi uživo, ali morate biti svjesni da će nam vaše zdravlje i zdravlje nastavnika, nenastavnog osoblja i svih drugih osoba u procesu rada i studiranja biti na prvom mjestu i najvažnije, istaknuo je.

Naglasio je da ako bi se mijenjao model učenja, to će biti u vezi s općim stanjem pandemije koronavirusa i zaštite studenata i svih zajedno.
 

Vježbajte se i strpljenju i toleranciji dok ste još studenti. Iskustvo nas uči da trebamo shvatiti da ne može uvijek sve biti onako kako smo planirali, ali uvijek treba planirati. Imajte na umu da se sve događa s nekim razlogom i pokušajte gledati s vedrije strane. Budite vrijedni i odgovorni, a rezultati i znanje sigurno će doći, poručio je brucošima rektor Tomić.
 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Mile06.10.2020 08:53 sati
    Ja sam ganut!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio