Ivica Todorić oslobođen optužbi za izvlačenje 1,26 milijuna eura iz Agrokora!

Datum objave: 07.10.2020   Broj čitanja: 285
Na Županijskom sudu u Zagrebu izrečena je prva presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovim suoptuženicima za izvlačenje 1,26 milijuna eura iz Agrokora preko računa švicarske tvrtke.
Ivica Todorić oslobođen optužbi za izvlačenje 1,26 milijuna eura iz Agrokora!

 

Ivica Todorić, Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole de Rossi oslobođeni su optužbe.

Odbijen je prijedlog da se oduzme imovinska korist od tvrtke AG Sigman.

– Nakon provedenog dokaznog postupka nije dokazano da bi optuženi počinili kaznena djela na način kako im se to stavlja na teret. Da bi bili proglašeni krivima mora biti dokazan svaki navod iz popisa optužnice, da su optuženici poduzimali radnje na način kako im se to stavlja na teret u optužnici. U ovom postupku činjenični navodi iz optužnice nisu dokazani – pojasnila je sutkinja.

Četvorku je tužiteljstvo teretilo da su iz Agrokora preko računa jedne švicarske tvrtke izvukli 1,2 milijuna eura za usluge koje nisu obavljane.

Todorićevi suoptuženici nijekali su krivnju te su tvrdili da je riječ o obavljenom poslu. Tužiteljstvo je, s druge strane, smatralo da su navodi optužnice dokazani, odnosno da je bila riječ o poslu koji nije obavljen. Predložila je da se četvero optuženih proglasi krivima i osudi po zakonu, a tvrtki AG Sigman oduzme novac.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio