Zajednica radioamatera Herceg Bosne pomagat će u traganju za nestalima

Datum objave: 07.10.2020   Broj čitanja: 197
Zajednica radioamatera Herceg Bosne posjeduje jedan od najsuvremenijih komunikacijskih sustava..
Zajednica radioamatera Herceg Bosne pomagat će u traganju za nestalima

 

Zajednica radioamatera Herceg Bosne (ZRHB) i Gorske službe spašavanja (GSS) dogovorili su daljnju suradnju koja podrazumijeva korištenje digitalne radioamaterske repetitorske mreže za potrebe potrage nestalih osoba.

 

Radioamateri na taj način daju svoj doprinos aktivnostima koje se provode u svrhu poboljšanja sigurnosti i otklanjanja opasnosti na nepristupačnim područjima pripadnika Gorske službe spašavanja, priopćeno je iz ZRHB-a.

 

Na sastanku ove dvije volonterske udruge, održanom 5. listopada u Čitluku, Zdenko Marić iz GSS-a u BiH zahvalio se Miri Tomiću i Zajednici radioamatera HB koja, kako se navodi, na volonterskoj osnovi održava repetitorsku opremu GSS-a i ustupa dio svoje komunikacijske opreme za potrebe Gorske službe spašavanja.

 

Zajednica radioamatera Herceg Bosne posjeduje jedan od najsuvremenijih komunikacijskih sustava veza u ovom dijelu Europe, a zahvaljujući potpori lokalne zajednice za samo godinu dana instalirano je novih pet digitalnih repetitora koji pokrivaju veliki dio BiH, naveli su iz ZRHB.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio