Novi svjetski trend: Zagrlite kravu i oslobodite se stresa

Datum objave: 10.10.2020   Broj čitanja: 298
Od joge s kozama, pa do zvučnih kupki - svijet je prepun neobičnih wellness trendova osmišljenih da smire duh i tijelo. Iz Nizozemske tako stiže i trend koji obećaje spokoj te možda osmijeh ili dva, piše BBC.
Novi svjetski trend: Zagrlite kravu i oslobodite se stresa


Zovu ga 'koe knuffelen' što bi značilo 'grljenje krava', a sama praksa usredotočena je na ozdravljujuće efekte interakcije ljudi i životinja, u ovom slučaju - krava.
 

 'Grlitelji krava' obično svoju seansu počinju šetnjom po farmi prije nego se priljube uz neku kravu te tako zagrljeni provedu par sati. Tjelesna temperatura krava, sporiji srčani ritam i veličina, čine grljenje s njima izuzetno smirujućim i ugodnim iskustvom čiji su sastavni dio i maženje krave i naslanjanje na njihova velika tijela, a krave ponekad i poližu korisnike po licu što je sve dio terapije.
 

Grljenje krava promovira pozitivan stav prema životu i smanjuje stres tako što potiče izlučivanje oksitocina, hormona koji se otpušta u društvenim situacijama. Otprije poznati opuštajući efekti maženja s kućnim ljubimcima, čini se, povećavaju se kad je u pitanju velika životinja poput krave.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ccc10.10.2020 12:04 sati
    Eto prilike za biznis
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio