GOSPIN KIP I DRVENI KRIŽ PREŽIVJELI POŽAR U MARIJI BISTRICI

Datum objave: 13.10.2020   Broj čitanja: 635
Zgarište zgrade u svetištu Marija Bistrica. Nije puno toga ostalo. Vatra je u noći na utorak progutala gotovo cijeli objekt.
GOSPIN KIP I DRVENI KRIŽ PREŽIVJELI POŽAR U MARIJI BISTRICI


Dok smo se pažljivo probijali kroz pepeo i pazili da nam nešto ne padne na glavu, na polici smo primijetili plastični kip Gospe.

U istoj prostoriji koja je izgorjela bio je drveni križ. Samo su te dvije stvari ostale u požaru koji je progutao zgradu.

Podsjećamo, u velikom požaru koji je buknuo oko 3 ujutro u utorak u Svetištu u Mariji Bistrici izgorjela je dvorana za mlade.


Vatrogasci ZJVP Zabok i ZJVP uspostava Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica, DVD Tugonica – Podgrađe, DVD Laz i DVD Bedekovčina gasili su požar skoro šest sati. Srećom, nitko nije u požaru ozlijeđen.


- Bilo je rano ujutro, čula sam krckanje i pomislila da bageri nešto ruju, ali kada sam izašla van, vidjela sam požar. Vatra je brzo zahvatila cijeli objekt - rekla nam je žena koja je sve vidjela.

 

Dvorana u kojoj su često bili smješteni hodočasnici izgorjela je skoro do temelja. Ipak, vatrogasci su uspjeli spasiti novi dio zgrade. Mještani kažu da se ne sjećaju ovakvog požara.

Svetište je gorjelo i prije 140 godina. 

Tada je izgorio dio crkve, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao netaknut.


24sata.hr

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • .....13.10.2020 16:44 sati
    Gospe draga budi svakom u pomoći
  • X13.10.2020 12:32 sati
    Bože hvala ti
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio