Ledinac se sjetio svog Blage Zadre! Njegova supruga Kata poručuje: Zahvalna sam svima

Datum objave: 17.10.2020   Broj čitanja: 923
U crkvi Svete Terezije Male na Ledincu služena je sveta misa zadušnica za jednog od najvećih heroja u hrvatskoj povijesti generala Blagu Zadru.
Ledinac se sjetio svog Blage Zadre! Njegova supruga Kata poručuje: Zahvalna sam svima


Nakon mise, zapaljene su svijeće i položeno cvijeće kod spomenika Generalu.

Prije 29 godina, 16. listopada, Zadro je položio svoj život za domovinu, u svom Vukovaru. A rodne Grude, svoj Ledinac, napustio je kad je imao 10 godina upravo zbog Grada heroja koji je postao njegov novi dom. Njegovo herojstvo i sposobnost kao zapovjednika obrane Vukovara dali su veliki doprinos konačnoj obrani Hrvata.

Koliko je Ledinac značio Blagi, a koliko Ledinac znači i njegovoj suprugi Kati potvrđuju i njene riječi od prije dvije godine.


- Udajom za Blagu mogu reći da sam se udala i za Ledinac jer njegov rodni kraj uvijek je bio dio njega. Kada dođem u Grude i Ledinac, osjećam se kao kod kuće. I zahvalna sam svima koji u Blaginom rodnom kraju čuvaju uspomenu na njega. Podignut mu je i spomenik, a mnogi od tamo dolaze u Vukovar i Borovo na naše obljetnice kako bi odali počast Blagi i Robertu te svim vukovarskim braniteljima, i na tome im od srca hvala. A Ledinac, Ledinac je baš kao i Blago – malen i skroman, ali velikoga srca – kazala je Kata.Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio