Tijekom DAAAM International week-a bit će predstavljeno 140 radova

Datum objave: 23.10.2020   Broj čitanja: 212
DAAAM (Danube Adria Association for Automation and Manufacturing) International Week 2020 otvoren je u suorganizaciji Sveučilišta u Mostaru i DAAAM International Vienna, a trajat će do 24. listopada.
Tijekom DAAAM International week-a bit će predstavljeno 140 radova

 

U ime organizatora sudionike su pozdravili rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i prof. dr. Branko Katalinić, predsjednik i utemeljitelj DAAAM-a, dok je uvodno predavanje na temu „Projekt rekonstrukcije Starog mosta u Mostaru“ održao prof. dr. Ivo Čolak, priopćeno je iz SUM-a.

 

Sveučilište u Mostaru 2016. bilo je prvi put domaćin i suorganizator DAAAM konferencije, a ove godine drugi put Sveučilište preuzima tu ulogu, ovaj put online zbog globalne epidemije COVID 19. U sklopu DAAAM tjedna, između ostalog, planirana je međunarodna doktorska škola, radionice Međunarodne inženjerske akademije, radionice Synergy Network udruženja te središnji događaj, 31. Međunarodni DAAAM simpozij.

 

Među aktivnostima je svakako objavljivanje rezultata rada istraživača i znanstvenika iz čitavoga svijeta, držeći se visokih međunarodnih standarda publiciranja. Od 1990. godine do danas, DAAAM International Vienna je objavila više od 40.000 radova od 9217 autora i koautora iz čitavog svijeta. Na prvoj online DAAAM konferenciji biti će predstavljeno 140 radova, u sklopu koje će biti održana i BSM konferencija.

 

O konferenciji BSM 2020

Izvorno nazvano UPS - međunarodna konferencija o upravljanju poslovnim sustavima osnovana je 1997. godine na inicijativu Ureda za organizaciju i upravljanje proizvodnjom, s ciljem nastavka 20-godišnje tradicije znanstvenih skupova koji su se ranije organizirali.

 

Kako bi se to postiglo, Strojarski fakultet Sveučilišta u Mostaru i DAAAM International Vienna organizirali su 1. međunarodnu konferenciju pod nazivom Upravljanje poslovnim sustavima - UPS 97, a do sada su održane četiri konferencije. Otvaranjem novih tehničkih studija računarstva i elektrotehnike, izvorna UPS konferencija promijenila je naziv u BSM (Bridge Symposium Mostar), kao poveznica između tri područja: strojarstvo, računarstvo i elektrotehnika.

 

 

BSM-2020 bit će organiziran u čast 60. godišnjice Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike jer fakulteti i sveučilišta moraju biti čuvari i nositelji poboljšanja i pozitivnih promjena u svakom društvu.

 

Internacionalizacija, umrežavanje i globalizacija neizbježni su za moderne inženjere i institucije kao najvažniji način razvoja. Ova bi konferencija je svojevrstan forum za mlade znanstvenike na kojem bi ih se moglo upoznati s međunarodnom znanstvenom mrežom, što bi im pomoglo u izgradnji vlastite profesionalne i osobne mreže i razvoju njihove karijere.

 

DAAAM mreža

DAAAM International Vienna međunarodna je mreža za znanstvenu, akademsku i industrijsku suradnju. Svrha organizacije je okupiti inženjere, znanstvenike i industrijske menadžere koji će predstaviti i razgovarati o trenutnom stanju i utjecaju napredne proizvodnje i automatizacije. Tijekom posljednjih trideset godina aktivnosti DAAAM International podržalo je više od 10.000 znanstvenika i stručnjaka iz preko pedeset zemalja iz cijelog svijeta.

 

Posljednjih godina DAAAM International usredotočio je aktivnosti na regionalnu i globalnu dugoročnu suradnju između (tehničkih) sveučilišta. Rezultat ove inicijative je osnivanje sveučilišne mreže DAAAM International Vienna i DAAAM International Network for Advanced Technologies.

 

Tijekom DAAAM International week-a bit će predstavljeno 140 radova
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio