'Američki izbori za sirotinju' u Banovićima: Prijeti se čak i priključivanjem na Fadilove respiratore

Datum objave: 28.10.2020   Broj čitanja: 404
Da nije Banovića rijetki bi znali da se u BiH održavaju izbori. SDA i PDA su za Opće izbore prije dvije godine bile ujedinjene s ciljem uništenja HNS-a i HDZ-ovog lidera Dragana Čovića.
'Američki izbori za sirotinju' u Banovićima: Prijeti se čak i priključivanjem na Fadilove respiratore


Na vlast su doveli Željka Komšića, glasovima Bošnjaka naravno.


Međutim, u bitki za lokalnu vlast najbolje se vidi mržnja između njih samih jer nema Hrvata da ih mrze, barem u njihovim sredinama, poput Banovića.


Tako i SDA i PDA unatoč epidemiološkoj situaciji okupljaju stotine (neki kažu i tisuće) ljudi na svojim predizbornim skupovima, a kazne im se ne smiju pisati pošto oni i vedre i oblače Banovićima.


Međutim, šalju se i zastrašujuće poruke. Tako su iz PDA (Pokred demokratske akcije) poručili SDA (Stranka demokratske akcije) da će ih priključiti na Fadilove respiratore. (Fadil Novalić, premijer Federacije, jedan od osumnjičenih za uvoz neispravnih respiratora u BiH na kojima je ukraden milijunski iznos).


S obzirom na ratovanje Republikanaca i Demokrata u Americi i ratovanje PDA i SDA u Banovićima, ove izbore tamnošnja javnost već naziva Američkim izborima za sirotinju.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio