Jedan od najmoćnijih Gruđana poslao poruku političkom rukovodstvu u Hrvatskoj

Datum objave: 30.10.2020   Broj čitanja: 1815
Hrvatska udruga poslodavaca upozorava da razdoblje krize prouzročene pandemijom covida-19 nije pravi trenutak za povećanje plaća jer će takvo povećanje najviše pogoditi industrije poput tekstilne, koje su ionako u vrijeme ove krize suočene s mnogim drugim problemima.
Jedan od najmoćnijih Gruđana poslao poruku političkom rukovodstvu u Hrvatskoj


Iz HUP-a naglašavaju da je tekstilnu industriju i mnoge druge industrije obilježio konstantan rast troškova, a posebno u dijelu energije i prijevoza radnika. Tijekom lockdowna i kasnije događao se prekid poslovnih odnosa u dijelu dopreme robe, plasmana na tržište u trgovačkim prostorima, a time i narudžbi, što se posebno odnosi na Italiju i Njemačku, tako da su već izostale dopreme i narudžbe i upitna je daljnja suradnja s poslovnim partnerima u inozemstvu.

- Zakonom nametnuta obveza podizanja minimalne plaće u niskoakumulativnim djelatnostima s visokim udjelom radne snage u prihodima dovest će u pitanje opstojnost brojnih tvrtki i radnih mjesta u njima - izjavio je Damir Zorić, glavni direktor HUP-a i smatra ga se jednim od najuspješnijih Gruđana.


Grude.com
Foto:Cropix

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio