Preminuo je veliki glumac Sean Connery

Datum objave: 31.10.2020   Broj čitanja: 388
Proslavio se kao prvi James Bond, glumio je u sedam filmova..
Preminuo je veliki glumac Sean Connery

 

Glumac Sean Connery, preminuo je u 91. godini, javlja BBC. Preminuo je preko noći, u snu. Vijest o njegovoj smrti objavila je glumčeva obitelj.

 

Proslavio se kao prvi James Bond, glumio je u sedam filmova franšize te je bio na glasu kao jedan od najseksepilnijih muškaraca na svijetu.

 

Tijekom karijere osvojio je mnoge nagrade, među kojima i prestižnog Oscara. Svijet ga pamti kao James Bonda, iako je imao i brojne značajne uloge. Magazin People proglasio ga je svojedobno i najseksepilnijim muškarcem na svijetu, kao i najseksepilnijim muškarcem stoljeća.

 

Rodio se u Škotskoj te je uvijek bio na glasu kao veliki šarmer. Njegova majka Euphemia McLean je bila čistačica, a otac Joseph Connery je bio tvornički radnik i vozač kamiona. Seanov prvi posao bi je raznošenje mlijeka. Bio je u ratnoj mornarici Velike Britanije, a osim glume bavio se i drugim poslovima - vozio je taksi i kamion, bio je spasilac na plaži, model...

 

S 18 godina Connery se počeo baviti i bodybuildingom, a od 1951. godine je naporno vježbao s bivšim instruktorom teretane u britanskoj vojsci. Sean je bio i strastveni nogometaš. Igrao je za klub Bonnyrigg Rose i tad ga je na jednoj utakmici vidio Matt Busby, tadašnji menadžer engleskog kluba Manchester Uniteda. Odmah nakon utakmice ponudio mu je ugovor, ali Connery je to odbio.

 

S glumom je počeo 1951. najprije u kazalištu, a potom je bio u brojnim britanskim serijama i filmovima. Tajni agent James Bond mu je naposljetku promijenio život. Glumio je i u Hitchcockovim filmovima te je 2006. dobio nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta. Iste je godine otišao u mirovinu što se glume tiče, ali je radio kao redatelj te je davao glas u animiranim filmovima.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio