Aluminij: Prvi trupac iz ljevaonice prije planiranog vremena VIDEO

Datum objave: 31.10.2020   Broj čitanja: 471
Mostarski Aluminij ponovo je u pogonu nakon više od godinu dana, saznaje BHRT. Najavljeno je kako će ljevaonica početi s radom početkom studenoga, ali prvi trupac je napravljen i ranije.
Aluminij: Prvi trupac iz ljevaonice prije planiranog vremena VIDEO

 

Aluminij je nakon ratnih razaranja ponovno pokrenut 1997. godine, a prestao je raditi u lipnju 2019. pošto je isključen s napajanja električne energije. Dugovanja su bila 220 milijuna eura.

 

Zaposleno je bilo oko 900 radnika.

 

Početkom listopada 2020. angažirana su 82 radnika u sklopu pripreme za ponovni početak rada u pogonima ljevaonice.

 

Aluminij je sada u vlasništvu izraelsko-kineske kompanije koju predvodi MT Abraham Group i koja je unajmila posrnuli mostarski Aluminij.

 

Aluminij Industrija potpisala je u međuvremenu ugovore o nabavi i prodaji metala. U prva dva mjeseca od početka proizvodnje očekuje se proizvodnja tri tisuće tona gotovih proizvoda – trupaca, a u 2021. očekuje se proizvodnja 50 tisuća tona trupaca, priopćeno je iz tvrtke.

 

 

Očekuju i dodatno povećanje broja zaposlenih.

 

Kazali su kako će do kraja siječnja zaposliti najmanje još 90 ranijih radnika čime bi se broj ponovno angažiranih povećao na 170.

 

Izraelska kompanija M.T. Abraham Group, koja planira obnoviti proizvodnju u mostarskom Aluminiju, sklopila je desetogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu s Advaita Groupom po kojemu će ta kompanija isporučivati sirovine za Aluminij i prodavati 50 posto njegova metala.


FOTO/VIDEO: BHRT

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio