Vikendom se probudite rano i bit ćete sretniji i zadovoljniji

Datum objave: 03.11.2020   Broj čitanja: 237
Cijeli tjedan se držite iste jutarnje rutine kako biste sačuvali mentalno i fizičko zdravlje.
Vikendom se probudite rano i bit ćete sretniji i zadovoljniji


Stručnjaci za spavanje savjetuju da, bez obzira koliko jedva čekali vikend da se naspavate, ustanete u isto vrijeme kao i tijekom tjedna. Tako ćete sačuvati svoje fizičko, ali i mentalno zdravlje - osjećat ćete se puno bolje, energičnije i zadovoljnije, tvrde stručnjaci. Također, dobro je da onu rutinu koju imate preko tjedna zadržite i vikendom.

 

Otuširajte se, uredite za dan, odradite trening, meditirajte, napravite fini doručak... Oni ljudi koji se drže takvog rasporeda su 13 posto zadovoljniji osobnim životom, 45 posto financijskom situacijom i 42 posto poslom koji rade, za razliku od onih koji nemaju takve navike.

 

Rutina je nešto što ljudima pruža osjećaj sigurnosti, to je ritual na koji se mogu osloniti, nešto predvidljivo i poznato. Takvim pojedincima prekidanje rutine može poremetiti cijeli dan. Također, ustajanjem uvijek u isto vrijeme mogu puno bolje iskoristiti dan, prenosi MBG.

 

S druge strane, kada imate nepravilan raspored odlaska u krevet i ustajanja, ozbiljno možete naštetiti organizmu - snižava se razina dobrog kolesterola, povećavaju se tjelesne masnoće, može se razviti dijabetes kao i bolesti srca. Osim fizičkih tegoba, javljaju se i mentalne - nakon dugog spavanja osjećate se malaksalo, bezvoljno i razdražljivo.

 

Naravno da se vikendom trebate odmoriti, ali držite se jutarnje rutine koju imate tijekom tjedna i iskoristite dva slobodna dana za boravak u prirodi, druženje s dragim ljudima i stvari koje inače volite - tako ćete puno bolje napuniti baterije za još jedan radni tjedan koji dolazi.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio