Osuđeni diler na izborima u BiH: 'Kod mene je gram bio gram, poštenje prije svega'

Datum objave: 03.11.2020   Broj čitanja: 658
U Bosni i Hercegovini 15. studenog se održavaju lokalni izbori, a na listama za općinska vijeća mogu se naći raznorazni profili ljudi.
Osuđeni diler na izborima u BiH: 'Kod mene je gram bio gram, poštenje prije svega'

 

Mnogima je za oko najviše zapeo Abdulah Iljazović iz Maoče na listi Naroda i pravde. Naime, riječ je o osuđenom dileru koji se ovako reklamira na mrežama:  “Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega”. Na ovu činjenicu mnogi su ga podsjetili, a on je na predizbornim skupovima upozoravao na loše stanje u kojem se nalazi zdravstvo u Brčko distriktu, te je ukazivao na odlazak velikog broja mladih ljudi iz BiH.

Prema potvrđenoj optužnici brčanskog Tužilaštva iz 2017. godine, on je, zajedno sa još jednom osobom nabavljao, vagao i dalje preprodavao marihuanu. Nakon što je satirična Facebook stranica Raja sa biroa Official objavila dio ove presude, ispod objave oglasio se i sam Iljazović, zahvalivši im se na reklami.

"Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati kako čovjek kada se okruži pravim ljudima može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega!", napisao je ispod objave, prenosi izdvojeno.ba.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio