ALAL VJERA MAJSTORE Dodik Inzku poručio da bi za 24.000 eura mjesečno mogao bolje

Datum objave: 04.11.2020   Broj čitanja: 387
''Čovjek koji pristaje da mu izvještaj Savjetu sigurnosti UN pišu muslimani u njegovoj kancelariji najbolji je dokaz podaništva.'' - kazao je Dodik.
ALAL VJERA MAJSTORE Dodik Inzku poručio da bi za 24.000 eura mjesečno mogao bolje

 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko "nepotrebna i štetna figura u BiH koji je svojim izvještajem Savjetu sigurnosti UN još jednom pokazao da je pristrani lažljivac, glasnogovornik muslimanima u BiH i ovisnik od njihove političke strukture".

 

Na pitanje Srne da prokomentira Inzkov izvještaj u kojem je, između ostalog, naveo da su SNSD i HDZ nastavili verbalne napade na sastav Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP-a) nazivajući tu instituciju nelegitimnom, Dodik je rekao što reći za čovjeka koji opravdava antiustavne i antizakonske procedure u vezi sa izborima i radom SIP-a nego da je smutljivac.

 

"Čovjek koji se poziva na SIP kao neovisno tijelo, a sve čini da ga podredi i stavi u funkciju jedne politike je najobičniji manipulator. Čovjek koji pristaje da mu izvještaj Savjetu sigurnosti UN pišu muslimani u njegovoj kancelariji najbolji je dokaz podaništva i zavisnosti muslimanskom Sarajevu, po čemu je Inzko poznat", naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

 

On je poručio Inzku da bi za plaću koju prima u BiH mogao mnogo bolje. "Alal vjera majstore za 24.000 eura mjesečno mogao bi bolje", istaknuo je Dodik.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio