Aspirin će se testirati kao mogući lijek protiv Korone

Datum objave: 06.11.2020   Broj čitanja: 577
Aspirin, široko rasprostranjen lijek koji se koristi i kao sredstvo za sprečavanje nastanka tromboze, testirat će se kao mogući lijek protiv COVID-19 u jednom od najvećih ispitivanja u Velikoj Britaniji.
Aspirin će se testirati kao mogući lijek protiv Korone

 

U pacijenata zaraženih novim koronavirusom povećana je prijetnja stvaranja krvnih ugrušaka zbog hiper-reaktivnih trombocita, krvnih pločica važnih u zaustavljanju krvarenja.

 

Aspirin je agens koji djeluje antitrombozno i može smanjiti rizik od krvnih ugrušaka, objavljeno je u petak na mrežnoj stranici www.recoverytrial.net

 

"Postoje jasni razlozi u prilog tezi da bi aspirin mogao biti koristan, a osim toga siguran je, jeftin i široko dostupan", kaže Peter Horby, suvoditelj istraživanja (https://bit.ly/3mVr56o). Najmanje 2000 nasumice odabranih pacijenata trebalo bi primati dnevno 150 mg aspirina uz uobičajeni režim.

 

Podaci o oporavku tih pacijenata usporedit će se s podacima najmanje 2000 drugih pacijenata koji će primati drugu standardnu terapiju za COVID-19. Druge terapije koje se testiraju uključuju uobičajeni antibiotik azitromicin te koktel antitijela tvrtke Regeneron koji je korišten u liječenju simptoma COVID-19 kakve je imao američki predsjednik Donald Trump.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio