Tomislav Kvesić objavit će zbirku poezije

Datum objave: 10.11.2020   Broj čitanja: 516
Tomislav Kvesić dobitnik je prve nagrade na natječaju Tomica Penavić – Moja prva knjiga, koji je raspisao Ogranak Matice hrvatske u Širokom Brijegu.
Tomislav Kvesić objavit će zbirku poezije

 

Riječ je o zbirci pjesama koje je Kvesić, koji je nakon bavljenja novinarstvom prešao u glasnogovorničke vode, godinama pisao, ali ih je, na štetu čitatelja, do sada skrivao.

 

''Riječ je o pjesmama koje su nastale u razdoblju od srednjoškolskih dana do danas. Dakle, kroz skoro cijelo jedno stoljeće, haha. U toliko godina ni pristup ni tematika ne mogu biti jednolični, stoga ima tu nesretnih ljubavnih vapaja, religijskog sadržaja i, nažalost, dosta smrti'', rekao je Kvesić za Bljeak.info.

 

Kaže kako inspiraciju nije tražio nego bi ona pronašla njega.

 

''Stoga je pisanje često bilo način da se oslobodim nekog tereta i pretvorim ga u nešto što nalikuje na umjetnost. Koliko sam u tome uspio neka prosuđuju drugi. Kako sam ja sudio, najbolje govori činjenica da do sada nisam objavio knjigu. Stoga hvala ljudima iz Matice hrvatske Široki Brijeg'', rekao je Kvesić.

 

Naime, Ogranak Matice hrvatske će tiskati zbirku i promovirati ju početkom prosinca ove godine. Povjerenstvo za dodjelu nagrade navelo je kako su na Natječaj pristigli kvalitetni radovi i da nisu imali laganu zadaći izabrati najbolji rad.

 

''Široki Brijeg je uvijek davao velika pjesnička imena, a zanimanje koje se pokazalo u ova dva natječaja govori da i sada Široki Brijeg rađa nova književna imena'', naveli su.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio