U FBiH od srijede na snazi zabrana kretanja od 23.00 do 5 sati

Datum objave: 10.11.2020   Broj čitanja: 627
Krizni stožer FBiH donio je nove mjere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva koje će biti na snazi od 23.00 do 05.00.
U FBiH od srijede na snazi zabrana kretanja od 23.00 do 5 sati

 

Odluka stupa na snagu od sutra. Tijekom trajanja policijskog sata zabrana kretanja se odnosi na teritoriju cijele Federacije BiH. Iz odluke će, kao i u ožujku i travnju, biti izuzeti oni koji obavljaju poslove u smjenama tijekom noći (sa validnom potvrdom poslodavca), kao i javni službenici koji rade na provođenju mjera ili drugim poslovima koje ova naredba oslobađa od ograničenog kretanja.

 

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva odlučio se na restriktivnije mjere uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno povećanja širenja zaraze koronavirusom, nepoštivanja dosadašnjih mjera i sve popunjenijim bolničkim kapacitetima.

 

Nadležni će preispitivati mjere svakih sedam dana, te ih ublažiti ili postrožiti u skladu sa epidemiološkom situacijom. Kako doznaje Klix.ba, ova odluka je donesena s ciljem sprečavanja neodgovornih ugostitelja, ali i građana, koji ranije nisu poštivali mjere rada objekata do 23.00 sati čime su doprinosili širenju zaraze.

 

Osim ove naredbe, Krizni stožer FBiH je donio i odluku o ograničenom broju osoba u zatvorenom i na otvorenom. Tako će i unutra i vani biti dozvoljeno okupljanje maksimalno 30 osoba. Također je donesena odluka da se mora izvršiti dezinfekcija svih prostora gdje će se održavati izbori odnosno glasanje, a sav nastavna će se odvijati online sedam dana nakon izbora kako bi se izvršila dezinfekcija. Vjerski blagdani i druga privatna obiteljska okupljanja kao što su vjenčanja se također ogrqaničavaju na maksimalno 30 osoba.

 

Produžena je mjera obaveznog nošenja maski vani i unutra.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio