Nastavak financijske potpore Republike Hrvatske HNK-u Mostar

Datum objave: 11.11.2020   Broj čitanja: 221
Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom..
Nastavak financijske potpore Republike Hrvatske HNK-u Mostar

 

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio je Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i s ravnateljem Ivanom Vukojom potpisao Ugovor o financijskoj potpori za provedbu programa i projekta koje će HNK Mostar realizirati u idućoj godini.

 

Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska kontinuirano pruža krovnoj kazališnoj i kulturnoj instituciji Hrvata u BiH.

 

Prigodom potpisivanja ugovora i obilaska kazališta ravnatelj Vukoja državnog je tajnika informirao o projektima vezanim za nastavak izgradnje kazališne zgrade te repertoaru i brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

 

„Poštujući propisane korona mjere, nastojimo biti što aktivniji u raznim segmentima kazališnog života. Tako smo, primjerice, prošli mjesec imali 14 izvedbi predstava, šest gostovanja u BiH i Hrvatskoj, dvije festivalske izvedbe, a osvojili smo i jednu nagradu. Vjerojatno bi nagrada bilo i više da, zbog epidemioloških razloga, nisu prekinuti Marulićevi dani u Splitu na kojima smo imali vrlo zapažen i uspješan nastup“, kazao je ravnatelj Vukoja, dodavši da su u listopadu u HNK Mostar organizirana i dva književna „off“ programa te uz nastavak rada Dramskog studija mladih HNK pokrenuta i dva nova projekta: radionica pisanja dramskog teksta i radionica pisanja filmskog scenarija.

 

Državni tajnik Zvonko Milas izrazio je zadovoljstvo posjetom i onim što je čuo o radu HNK Mostar.

 

„Drago mi je da sam danas posjetio HNK Mostar i upoznao se s iznimnim rezultatima koje postiže ova kazališna kuća. Vlada Republike Hrvatske ovim ugovorom nastavlja pružati financijsku potporu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru jer ga smatram institucijom od nacionalnog i strateškog značaja za Hrvate u BiH“, naglasio je Milas dodavši kako se nada da će uskoro biti nastavljeni i radovi na dovršetku izgradnje zgrade HNK Mostar.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio