Ljubuški dobio kino sa 177 mjesta

Datum objave: 12.11.2020   Broj čitanja: 488
Ljubuški je jučer dobio novu zgradu Kulturnog centra u sklopu koje se nalazi moderna kinodvorana.
Ljubuški dobio kino sa 177 mjesta

 

 

Ljubuški je jučer dobio novu zgradu Kulturnog centra u sklopu koje se nalazi moderna kinodvorana. Presijecanjem vrpce svečano su ga otvorili Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, i Vedran Markotić, v. d. gradonačelnika Ljubuškog, piše Večernji list BiH

 

“Ljubuškom je prošle godine vraćen status grada, koji mu zbog njegove povijesne baštine, kulturnih i prirodnih ljepota s punim pravom i pripada. Da bi grad bio grad u punom smislu te riječi, on mora imati i institucije koje ga čine gradom. Otvorili smo Kulturni centar koji će biti mjesto susreta, druženja, stvaranja i kreativne energije naših sugrađana. Ovaj Centar dodatno će upotpuniti kulturnu ponudu našega Grada”, rekao je tom prilikom v. d. gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić.

 

Obnova Kulturnog centra i kinodvorane koštala je milijun maraka. “Grad Ljubuški, Javno poduzeće Parkovi te Vlada RH u potpunosti su financirali njegovu obnovu. Posebnu zahvalu upućujem Vladi RH i na pomoći koja nam je pružena preko Središnjeg državnog Ureda za Hrvate izvan RH”, dodao je Markotić te je ovom prilikom zahvalio i bivšem gradonačelniku Ljubuškog Nevenku Barbariću koji je sve vrijeme podržavao realizaciju ovog projekta.

 

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, rekao je kako mu je zadovoljstvo nazočiti otvaranju ovog Kulturnog centra, dodavši kako je ovaj objekt samo jedan u nizu projekata koji potvrđuju da se Vlada RH brine o hrvatskom narodu u BiH.

 

“Mogu vam sa sigurnošću reći da će Vlada RH i u budućnosti podupirati naš narod u BiH kroz realizaciju ovakvih projekata, ali isto tako i kroz ekonomsku suradnju naših ljudi s obiju strana granice”, kazao je ministar Ćorić. Arhitekt Ivan Vukojević, koji je projektirao novootvoreni Kulturni centar, prisutnima je približio sve faze radova koje su se morale proći kako bi nastao impozantni objekt u srcu Ljubuškog. Inače, Centar, uz modernu kinodvoranu sa 177 sjedećih mjesta, ima pozornicu, iza koje se nalazi garderoba, tu je i galerija, a unutar Kulturnog centra planiran je i ugostiteljski objekt.

 

 

Puštanju u rad zgrade Kulturnog centra prethodio je još jedan hvalevrijedan čin u Hotelu Bigeste. Naime, predstavnici JP-a Parkovi d.o.o. Ljubuški, Neretvansko-pelješko-korčulansko-lastovsko-mljetski vodovod d.o.o. i Hrvatske vode potpisali su sporazum o izgradnji sustava javne odvodnje na području Grada Ljubuškog te drugim aktivnostima vezanim za zaštitu izvorišta Prud. Predmetnim sporazumom financirat će se prva faza izgradnje sustava javne odvodnje na području Grada Ljubuškog, zapadni krak, dok će se realizacija druge, izrada projektne dokumentacije i izvođenje radova na kanalizacijskoj mreži u Pregrađu, financirati prema mogućnosti osiguranja sredstava potpisnika sporazuma. Vrijednost potpisanog sporazuma za prvu fazu je 1,500.000 KM, od čega će Hrvatske vode osigurati 80% sredstava.

 

“Važno je zaštititi resurse, u ovom slučaju zaštiti izvorište Prud koji ima ogromnu važnost za Hrvatsku”, kazao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Dodao je kako se dio zona sanitarne zaštite nalazi na području Grada Ljubuškoga, na području BiH, a dio zona na području RH, ali da se crpilište može štititi jedino zajedničkom zaštitom. V. d. direktora JP-a Parkovi d.o.o. Ljubuški Nikica Vučić kazao je kako će ovim sporazumom cjelokupni Grad Ljubuški biti pokriven kanalizacijskim sustavom. “Što se tiče samog Ljubuškog, to podrazumijeva da će preostali dio Grada koji nije pokriven kanalizacijom sustavom biti pokriven. Nakon potpisivanja ovog sporazuma, rok je 60 dana da izradimo projektnu dokumentaciju i da se krene u fazu radova”, zaključio je Vučić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio