POČELA JE IZBORNA ŠUTNJA

Datum objave: 13.11.2020   Broj čitanja: 488
U ponoć je počela izborna šutnja za lokalne izbore, koja će trajati do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju.
POČELA JE IZBORNA ŠUTNJA


Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani u nedjelju, 15. studenoga. Izbori se prvi put održavaju u uvjetima pandemije i epidemije Covid-19. Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) priopćila je da poštivanje propisanih epidemioloških mjera ne smije biti smetnja za zakonito odvijanje izbornog procesa.

Biračka mjesta bit će otvorena od 7.00 do 19.00 sati. Uz pokazivanje jednog od važećih bh. identifikacijskih dokumenata (osobna karta, vozačka dozvola, putovnica), birač će na biračkom mjestu dobiti kombinaciju glasačkih listića koja mu pripada i ostvariti pravo na glasovanje. Tajnost glasovanja je osigurana, navode iz CIK-a.

Na izborima sudjeluju 543 politička subjekta – 129 političkih stranaka, 262 nezavisna kandidata, 72 koalicije, devet Lista neovisnih kandidata i 71 neovisni kandidat za nacionalne manjine.

Ovjereno je ukupno 30.809 kandidata od čega 425 kandidata za nečelnike/gradonačelnike, 30.188 kandidata za općinska vijeća odnosno skupštine općina ili gradska vijeća, odnosno skupštine grada i skupštinu Brčko Distrikta BiH, te 196 kandidata predstavnika nacionalnih manjina.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio