Tuđmanov čovjek, neuništivi Babo, ostaje načelnik Kladuše

Datum objave: 15.11.2020   Broj čitanja: 979
Fikret Abdić Babo, prema informacijama iz izbornog stožera Laburističke stranke BiH, dobio je povjerenje građana Velike Kladuše za još jedan četvorogodišnji mandat na čelu ove općine, prenosi Usn.co.ba.
Tuđmanov čovjek, neuništivi Babo, ostaje načelnik Kladuše

 

Naime, iako je u početku bio u zaostatku nekoliko stotina glasova, trenutni gradonačelnik Fikret Abdić je na kraju ipak ostvario dovoljnu prednost nad protukandidatom Jasminom Hušićem i tako po drugi put postao načelnik općine Velike Kladuše, navodi se.

Iako je protekle mjesece proveo i u zatvoru, Babo je ovom pobjedom praktički pokazao da je politički neuništiv, piše Vecernji.ba.


Babo je jedan od najvećih gospodarstvenika Krajine svih vremena, čovjek je koji je prepustio Aliji Izetbegoviću da bude predsjednik BiH, a onda mu je Alijina SDA zabila nož u leđa. Babo je gledao samo ekonomski prosperitet Krajine, te ju je vezao uz Franju Tuđmana, što mu SDA nikad nije oprostila, a i sada ga je poslala u zatvor bez ikakvog razloga, nadajući se da će izgubiti izbore kad iziđe nekoliko dana prije njih. Međutim, Babo ih je opet iznenadio.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • BABINO16.11.2020 14:07 sati
    ŽIVIOO BABOO
  • Fehočes16.11.2020 12:03 sati
    Čestitke pobjedniku
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio