PLENKOVIĆ I ČOVIĆ U ZAGREBU: HDZ POTVRDIO STATUS NAJJAČE POLITIČKE STRANKE HRVATA U BIH

Datum objave: 16.11.2020   Broj čitanja: 618
HDZ BiH ponovo je zadobio veliko povjerenje hrvatskog naroda, istaknuo je lider ove stranke Dragan Čović, koji je u Zagrebu informirao Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a Hrvatske o proteklim lokalnim izborima u BiH.
PLENKOVIĆ I ČOVIĆ U ZAGREBU: HDZ POTVRDIO STATUS NAJJAČE POLITIČKE STRANKE HRVATA U BIH

 

Čović je na toj sjednici, koju je vodio predsjednik HDZ-a i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, rekao da je hrvatski narod na jučerašnjim lokalnim izborima u BiH dao snažnu podršku HDZ-u BiH i pokazao da je neizostavan politički čimbenik BiH.

- Izvjesno je da Hrvati širom BiH prepoznaju naše zalaganje za proeuropske ciljeve i izgradnju stabilne i razvijene BiH. Istovremeno, jasno je i da dijele naše zabrinutosti, kao i borbu za prava hrvatskog naroda - naglasio je Čović.

Čović je istaknuo da će se u predstojećem razdoblju snage HDZ-a BiH usredotočiti se na lokalne izbore u Mostaru, koji će biti održani 20. prosinca.

On je naglasio da je BiH prijeko potrebna politička stabilnost, ali i da političke stabilnosti ne može biti bez legitimnih sugovornika i poštivanja prava konstitutivnih naroda.

Čović je istaknuo da je, stoga, neophodno poštovati potpisane političke dogovore, počevši od sporazuma HDZ-a BiH i SDA o izmjenama Izbornog zakona.

Plenković je izrazio zadovoljstvo pobjedničkim rezultatom HDZ-a BiH, kao i velikim odzivom Hrvata na lokalnim izborima u BiH, uprkos koronavirusu..

On je rekao da je HDZ BiH potvrdio status najsnažnije političke stranke Hrvata u BiH.

- Uz brojne projekte hrvatske Vlade koji su važni za hrvatski narod u BiH, nastavljamo se zajednički snažno zalagati za ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH, te podržavati BiH na putu prema članstvu u EU i NATO - naveo je Plenković.

Prema njegovim riječima, kao prepoznat partner, HDZ daje punu podršku Hrvatima u BiH i njihovim legitimnim političkim predstavnicima u radu za napredak cijele BiH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio