Papa stvara najveći pokret mladih ekonomista

Datum objave: 16.11.2020   Broj čitanja: 302
Svjetski susret mladih ekonomista i poduzetnika koje okuplja papa Franjo održat će se od 19. do 21. studenoga. Zbog aktualne situacije susret će se odvijati online.
Papa stvara najveći pokret mladih ekonomista

 

Suorganizator događaja za Hrvatsku je Udruga ekonomije zajedništva uz potporu Hrvatskog katoličkog sveučilišta, te tako sudjeluju i mladi iz Hrvatske. „Franjina ekonomija“ prvotno planirana kao velika konferencija – zbog pandemija je pretvorena u veliku zajednicu s više od 3 000 članova i misiju: ​​oživjeti encikliku Svi smo braća.

 

Ona je mnogo više od enciklike: suočavamo se s početkom pokreta mladih ekonomista i poduzetnika, koji je pokrenuo papa Franjo, za preobrazbu socijalne pravde u svjetlu Evanđelja. Danas je to već postao najveći pokret mladih ekonomista i poduzetnika na svijetu. Zapravo se 3 000 njih iz 115 nacija sa svih kontinenata odazvalo Papinu pozivu na konferenciju koja se trebala održati u ožujku, ali je koronavirus to spriječio, prenosi Nedjelja.ba.

 

Odbor kojem je papa Franjo povjerio organizaciju događaja, vidjevši situaciju uzrokovanu pandemijom, imao je odličnu ideju: pretvoriti događaj u pravi pokret. U ovih devet mjeseci organizirano je oko 300 događaja Ususret Franjinoj ekonomiji i niz on-life webinara kako bi se zamislio bolji svijet nakon Covida. Ukupno je održano 27 online streaming seminara na službenom YouTube kanalu međunarodne manifestacije Franjina ekonomija koji su prevedeni na četiri jezika, te je bilo uključeno više od 40 starijih govornika i više od 100 mladih iz cijelog svijeta koji su sudjelovali u raspravi.

 

Luigino Bruni, redoviti profesor političke ekonomije na Slobodnom sveučilištu Maria Santissima Assunta u Rimu i znanstveni direktor „Franjine ekonomije“ rekao je kako je ovo već prvi veliki i važan rezultat „Franjine ekonomije“: mladi koji se zalažu za novu ekonomiju, na vrhuncu novih vremena, koja pokazuju zastarjelost gospodarstva dvadesetog stoljeća, ali i onog prije siječnja 2020. godine.

 

Organizatori već pripremaju novi veliki događaj, ovaj put uživo, ponovno u Asizu, za jesen 2021. – ako to epidemiološki uvjeti dopuste, kako bi pojednostavili susret tih mladih – s jednim od najvažnijih ekonomista današnjice, uključujući neke dobitnike Nobelove nagrade, poduzetnicima iz različitih zemalja i samim papom Franjom.

 

Moguće je pridružiti se ovom pokretu i sudjelovati u događaju putem akreditiranog HUB-a za Hrvatsku: Udruga za Ekonomiju zajedništva – UEZ.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio